Ουκρανικοί Κρουζ έπληξαν ρωσικό λιμάνι

Αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για την κατάσταση στην πόλη Μπαχμούτ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2023 8:00

ΜΟΣΧΑ
Ένας διορισμένος από τη Ρωσία αξιωματούχος στην περιφέρεια της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία δήλωσε ότι το Κίεβο έπληξε το λιμάνι Μπερντιάνσκ που ελέγχεται από τη Ρωσία με πυραύλους κρουζ Storm Shadow που προμήθευσε η Βρετανία.


Σε δήλωσή του στο Telegram, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ είπε ότι επτά πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην πόλη, τέσσερις εκ των οποίων ήταν πύραυλοι Storm Shadow.
Διευκρίνισε ότι έξι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν και ο ένας έπεσε στην άκρη της πόλης, αλλά δεν προκάλεσε θύματα.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό του.
ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΙ ΚΡΟΥΖ
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που δήλωσε ότι προμήθευσε την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.
Ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι οι πύραυλοι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσουν την πόλη Λουχάνσκ που ελέγχεται από τη Ρωσία.

ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΧΜΟΥΤ
Εν τω μεταξύ οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν τμήμα της πόλης Μπαχμούτ και να προελαύνουν κατά μήκος των περιχώρων της
Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, δήλωσε χθες πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει μερικώς την πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας και εξακολουθούν να ελέγχουν τμήμα της.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥΤΙΝ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη νωρίτερα χθες τη μισθοφορική ομάδα Wagner και τον ρωσικό στρατό, μια ημέρα αφότου ο επικεφαλής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πόλη.
Ωστόσο, η Μαλιάρ είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να προελαύνουν κατά μήκος των περιχώρων του Μπαχμούτ και διεκδικούν τμήμα των υψωμάτων που δεσπόζουν πάνω από την πόλη.
«Οι δυνάμεις μας έχουν καταλάβει την πόλη, έχουν περικυκλώσει τη μισή και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να καταστρέψουμε τον εχθρό. Επομένως, ο εχθρός πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο τμήμα της πόλης που ελέγχει», έγραψε η ίδια στην εφαρμογή Telegram.
Η Μαλιάρ πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να υπερασπίζονται τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τις υποδομές στο Μπαχμούτ, καθώς και έναν ιδιωτικό τομέα της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass