Πανηγυρισμοί ομογενών στον απόηχο της νίκης του Φρέντι Μπελέρη

ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ, ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 19 ΨΗΦΩΝ ΤΟΝ ΓΚΟΡΟ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2023 7:11

ΑΘΗΝΑ
Δεν λένε να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της ελληνικής Ομογένειας στην Αλβανία μετά τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη, που αν και προφυλακισμένος νίκησε τον Γκιόργκι Γκόρο και εξελέγη δήμαρχος στη Χιμάρα. Έλληνες Ομογενείς και άλλοι υποστηρικτές του υποψηφίου δημάρχου, πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη του με τον κόσμο να ξεχύνεται στους δρόμους της πόλης.
Μετά τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού που έστειλε μήνυμα στις αλβανικές Αρχές ότι ο ευρωπαϊκός της δρόμος περνάει μέσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, τοποθετήθηκε υπέρ της απελευθέρωσης του Μπελέρη αναφέροντας ότι «το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της τρομοκρατίας».


H απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Αλβανία, Έλενα Αποστολίδου τόνισε ότι μετά από 30 ώρες πολύ δύσκολες επικρατεί στην περιοχή ηρεμία. Η νίκη του Φρέντι Μπελέρη φέρνει μια ηρεμία στη Χιμάρα με όλη την ελληνική ομογένεια να αγωνία για την τύχη του δημάρχου, ο οποίος στο μήνυμά του έκανε λόγο για μια νίκη της Δημοκρατίας.
Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
Αίσθηση προκάλεσε και η δημόσια τοποθέτηση του Πύρρου Δήμα ο οποίος συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο που εκπροσωπεί την Ελληνική Εθνική Ομογένεια στην Αλβανία με την ακόλουθη δήλωση: «Συγχαρητήρια στον Φρέντι Μπελέρη και τους πολίτες της ιστορικής Χιμάρας οι οποίοι όρθωσαν περήφανα το ανάστημά τους, γράφοντας τη δική τους σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας αυτού του Τόπου».
ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Με χορούς και τραγούδια υποδέχτηκαν οι Ομογενείς τη νίκη. Η διαφορά των 19 ψήφων στην τελευταία κάλπη, την 36η, στον δήμο της Χιμάρας ανάδειξε νικητή τον Φρέντι Μπελέρη πο ως υποψήφιος του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στο συνασπισμό με τα Κόμματα των Σαλί Μπερίσια και Ιλίρ Μέτα, είναι ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία. Δεν πρόκειται απλά για το γεγονός ότι είναι ο πρώτος υποψήφιος δήμαρχος που ενώ βρίσκεται στη φυλακή, νίκησε στις εκλογές, αλλά επειδή νίκησε απέναντι στον Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του. Ο ίδιος ο Μπελέρης σε ανάρτηση στον λογαριασμό στα social media επισήμανε ότι «Κέρδισε η δημοκρατία και η Χιμάρα. Εγώ θα είμαι ο δήμαρχος όλων των πολιτών της Χιμάρας, θα συμβάλω να γίνουμε πιο ισχυροί σε υπεράσπιση της δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΟΥΛΕΣ
Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, είπε ότι είναι πράγματι ένας θρίαμβος, ότι ξεκινάει μια νέα περίοδος που σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την απολυταρχία του Έντι Ράμα.
«Δεν νικήσαμε κατά του Γκόρο», ήταν το γενικότερο μήνυμα των Χιμαριωτών, «αλλά τον Έντι Ράμα». Ο νεοεκλέγείς δήμαρχος ωστόσο, ενώ θα παραλάβει την εντολή εκλογής στη φυλακή, θα περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την κατηγορία για εξαγορά ψήφων, όταν θα φθάσει η στιγμή της δίκης, για να διαπιστώσει αν θα αναλάβει καθήκοντα, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.
Μετά τη θριαμβευτική νίκη του Μπελέρη δεν έχει γίνει γνωστή κάποια αντίδραση από το στρατόπεδο του Αλβανού πρωθυπουργού. Ωστόσο, το θέμα εκλογής του Μπελέρη επανήλθε με δύναμη στην αλβανική επικαιρότητα στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά το περιεχόμενο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass