CREDIT SUISSE

Κατηγορείται ότι βοήθησε Ναζί

Δημοσίευση: 21 Απρ 2023 9:10

ΖΥΡΙΧΗ
Μια ακόμη σκιά πλανάται πάνω από την Credit Suisse, έναν μήνα μετά την εξαγορά της από την UBS για να γλιτώσει την κατάρρευση και στον απόηχο κατηγοριών ότι βοήθησε Ρώσους μεγιστάνες να παραβούν τις δυτικές κυρώσεις και αμερικανούς να γλιτώσουν φόρους. Τώρα οι ΗΠΑ κατηγορούν την ελβετική τράπεζα ότι παρεμπόδισε έρευνα σχετικά μέχρι πρόσφατα άγνωστους λογαριασμούς, που διατηρούσαν υψηλόβαθμοι Ναζί.


Οι ισχυρισμοί σχετίζονται με μια εσωτερική έρευνα, που ξεκίνησε αφότου το Simon Wiesenthal Center, εβραϊκή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενημέρωσε την τράπεζα, το 2020, ότι είχε νέες πληροφορίες σχετικά με λογαριασμούς που συνδέονται με Ναζί. Μολονότι η Credit Suisse συμφώνησε να συνεργαστεί, κατηγορείται τώρα ότι κωλυσιεργεί, ενώ φέρεται να έδιωξε τον ανεξάρτητο διαμεσολαβητή που την επέβλεπε, σύμφωνα με δήλωση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας των ΗΠΑ.
Οι εκθέσεις που έλαβε η Επιτροπή δείχνουν ότι η Credit Suisse φαίνεται να διατηρούσε λογαριασμούς για τουλάχιστον 99 άτομα, τα οποία ήταν είτε ανώτεροι αξιωματούχοι των Ναζί στη Γερμανία είτε μέλη ομάδων συνδεδεμένων με τους Ναζί στην Αργεντινή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass