ΤΟΥΡΚΙΑ

Χάνεται το 20% των καλλιεργειών

Λόγω σεισμού δεν υπάρχουν εργατικά «χέρια»

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 10:04

ΑΓΚΥΡΑ
Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία που έπληξε στις 6 Φεβρουαρίου και τη γειτονική Συρία προκάλεσε ζημιές στο περισσότερο από το 20% της τουρκικής γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, ανακοίνωσε χθες ο ΟΗΕ. Από τον σεισμό των 7,8 βαθμών και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι. Εξάλλου η σεισμική δόνηση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλούς τομείς, «στη γεωργία -μεταξύ των οποίων στις καλλιέργειες, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες- όπως και στις αγροτικές υποδομές στις πληγείσες περιοχές», επισήμανε η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).
«Ο σεισμός έπληξε 11 κρίσιμες γεωργικές επαρχίες, επηρεάζοντας 15,73 εκατ. ανθρώπους και περισσότερο από το 20% της παραγωγής τροφίμων της χώρας», διευκρίνισε. «Η περιοχή που επλήγη από τον σεισμό, γνωστή ως ‘η εύφορη ημισέληνος’ της Τουρκίας αντιπροσωπεύει περίπου το 15% του γεωργικού ΑΕΠ και συνεισφέρει σχεδόν στο 20% των γεωργικών εξαγωγών της Τουρκίας», τόνισε ο FAO. Ο σεισμός προκάλεσε απώλειες 1,3 δισ. δολαρίων λόγω των ζημιών που υπέστησαν υποδομές, η κτηνοτροφία και οι καλλιέργειες, και 5,1 δισεκατ. δολαρίων στον γεωργικό τομέα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass