Σε φυλακή - κολαστήριο ο δημοσιογράφος της WSJ

Αφήστε τον να φύγει, απαιτεί ο Μπάιντεν

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 8:53

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τη Ρωσία να απελευθερώσει τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal. Ο Μπάιντεν απαίτησε χθες από τη Μόσχα να «αφήσει να φύγει» ο Ιβάν Γκερσκόβιτς, δημοσιογράφος της Wall Street Journal που συνελήφθη στη Ρωσία ως ύποπτος για «κατασκοπεία».
«Αφήστε τον να φύγει», είπε απευθυνόμενος στη ρωσική κυβέρνηση, απέναντι στους δημοσιογράφους που ζητούσαν την αντίδρασή του ενώ ο 80χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για τον νότο των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος συνελήφθη προχθες, όπως ανακοίνωσαν τα διεθνή μέσα.
ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ
Εν τω μεταξύ σκηνές τρόμου με εξαντλητικές ανακρίσεις, απομόνωση και κατάμεστα κελιά έχουν περιγράψει κρατούμενοι της διαβόητης φυλακής Λεφόρτοβο της Ρωσίας, όπου οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος.
Ο ηλικίας 31 ετών Αμερικανός δημοσιογράφος συνελήφθη κατηγορούμενος για κατασκοπεία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) στο Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, όπου είχε μεταβεί για να γράψει ένα θέμα για τη διαβόητη μισθοφορική οργάνωση Wagner Group.
Η φυλακή υψίστης ασφαλείας, στην οποία οδηγήθηκε ο Γκέρσκοβιτς χτίστηκε το 1881 και προορίζεται για τους κατηγορούμενους για τρομοκρατία, πρώην αξιωματούχους και «κατασκόπους». Έχει ένα βίαιο παρελθόν. Εκεί εκτελούνταν πολιτικοί κρατούμενοι τη δεκαετία του 1930 την περίοδο της παντοδυναμίας του Ιωσήφ Στάλιν στην ΕΣΣΔ και εκεί βασάνιζαν πράκτορες της KGB αντιφρονούντες.
Από τη φυλακή αυτή πέρασε στο παρελθόν και ο Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, ο διάσημος Ρώσος συγγραφέας, που αποκάλυψε τη φρίκη των γκουλάγκ, αλλά και ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ο Ρώσος κατάσκοπος που αυτομόλησε στο Λονδίνο και αργότερα δολοφονήθηκε με σπάνιο ραδιενεργό ισότοπο το 2006.
Στη φυλακή αυτή κρατείται επίσης ένας άλλος Αμερικανός, ο βετεράνος πεζοναύτης Πολ Γουίλαν από το 2020 – και αυτός κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass