ΙΣΠΑΝΙΑ

Ελληνικό πλοίο με 4,5 τον. κοκαΐνης

ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ -15 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2023 9:15

ΜΑΔΡΙΤΗ


Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν 4,5 τόνους κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο υπό ελληνική διαχείριση στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων. Το φορτηγό πλοίο Blume (κατασκευής 2005) πιάστηκε σε απόσταση 193 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι της Σάντα Κρουζ, στην Τενερίφη. Το πλοίο, με σημαία Τόγκο, φέρεται να έπλεε με απενεργοποιημένο το σύστημα εντοπισμού, ενώ είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Σάντος, στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου και ο προορισμός του ήταν η Ρίγα στη Λετονία.
Οι αρχές κατάσχεσαν το φορτηγό πλοίο και το μετέφεραν στην Τενερίφη την Πέμπτη. Ακολούθησε μεγάλη έρευνα στους χώρους του πλοίου, ακόμη και από δύτες της αστυνομίας, που διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το βράδυ της Πέμπτης ξεφορτώθηκαν με γερανό από το πλοίο οι ποσότητες της κοκαΐνης, που βρίσκονταν μέσα σε σακούλες. Αρχικά υπολογίστηκε ότι εντός του πλοίου υπήρχαν περίπου 3 τόνοι κοκαΐνης, αξίας 180 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, μετά το ζύγισμα διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών ανέρχεται σε 4,5 τόνους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Eldia es Tenerife και τα 15 μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass