ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Νέες εκλογές στον ορίζοντα

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2023 9:05

ΣΟΦΙΑ


Η Βουλγαρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες εκλογές, τις πέμπτες στη χώρα σε δύο χρόνια, αφού το Σοσιαλιστικό Κόμμα εγκατέλειψε χθες τα σχέδια για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι είχαν την τρίτη και τελευταία ευκαιρία να σχηματίσουν υπουργικό συμβούλιο μετά τις ατελέσφορες εκλογές στις 2 Οκτωβρίου, δήλωσαν ότι έκαναν μια σοβαρή προσπάθεια να συγκεντρώσουν υποστήριξη, θέτοντας σαφείς εθνικές προτεραιότητες, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Βουλγαρίας, το κεντροδεξιό GERB και το PP που τάσσεται κατά της διαφθοράς, είχαν ήδη αποτύχει να συγκεντρώσουν υποστήριξη για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συνασπισμού.
Χθες η Νίνοβα κάλεσε τους ηγέτες των έξι άλλων πολιτικών κομμάτων να ενωθούν σε τέσσερις εθνικές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικής αξιοποίησης της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μόνο οι ηγέτες του GERB, του κόμματος της τουρκικής μειονότητας MRF και του εθνικιστικού κόμματος Βουλγαρική Ανάταση, εμφανίστηκαν. Ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ καλείται τώρα να αποφασίσει πότε θα διαλύσει το κοινοβούλιο και να ορίσει ημερομηνία για νέες εκλογές εντός δύο μηνών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass