ΙΤΑΛΙΑ

Πλοίο με πρόσφυγες και μετανάστες στην Κατάνη

Δημοσίευση: 07 Νοε 2022 10:35

Στο λιμάνι της Κατάνης στη Σικελία εισήλθε χθες το πλοίο Geo Barents, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μεταφέροντας 572 μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο. Ο επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ματίας Τζιλ, δήλωσε ότι «μετά από παραμονή στη θάλασσα και τη φυλάκιση σε απάνθρωπα κέντρα κράτησης της Λιβύης, όλοι οι διασωθέντες που βρίσκονται στο Geo Barents δικαιούνται να κατέβουν στην ξηρά». Στο μεταξύ, στα ανοιχτά του λιμανιού της Κατάνης βρίσκονται άλλα δύο πλοία, το Rise Above και το Ocean Viking, τα οποία πραγματοποίησαν επίσης επιχειρήσεις διάσωσης ναυαγών.


Η γραμμή της κυβέρνησης Μελόνι, όμως, είναι ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η αποβίβαση σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στα πλοία των ΜΚΟ αλλά μόνο σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, στα ανήλικα και στις γυναίκες. Η νέα αυτή τακτική εφαρμόσθηκε και με τους επιβαίνοντες στο πλοίο Ηumanity 1, το οποίο έφτασε στο λιμάνι της Κατάνης, την περασμένη νύχτα. Τελικά επετράπη η αποβίβαση σε 145 ανθρώπους, ενώ σε 34 άνδρες απαγορεύθηκε να εγκαταλείψουν το πλοίο.
Οι ιταλικές αρχές, σύμφωνα με τον Τύπο, ετοιμάζονται να ζητήσουν από το Humanity 1 να εξέλθει από το λιμάνι. Όμως ο κυβερνήτης του δήλωσε ήδη ότι δεν πρόκειται να το πράξει, διότι το σημείο αναφοράς του είναι το διεθνές δίκαιο και οι κανόνες του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass