Oχι του Βελιγραδίου στο σχέδιο για το Κόσοβο

ΣΕΡΒΙΑ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2022 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Νοε 2022 10:35

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το γαλλογερμανικό σχέδιο για την οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το Βελιγράδι. «Το σχέδιο αυτό απορρίφθηκε, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Δεν μας παρέχει καν την ευκαιρία να συζητήσουμε, αφού ξεκινά με βάση τη διαπίστωση ότι το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος, κάτι που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε», δήλωσε στην εφημερίδα Vecernje Novosti ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας εκτίμησε ότι η τελική λύση για το Κόσοβο δεν θα είναι ιδεώδης ούτε για το Βελιγράδι ούτε και για την Πρίστινα, ωστόσο «η σερβική ηγεσία οφείλει να διασφαλίσει ότι μέσα από τον διάλογο θα γίνουν σεβαστά σημαντικά εθνικά συμφέροντα».
Σημειώνεται ότι το γαλλογερμανικό σχέδιο για την οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου βασίζεται στo μοντέλο των δύο Γερμανιών το 1972, όταν οι δύο χώρες έγιναν αμφότερες μέλη του ΟΗΕ χωρίς να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση.
Βάσει του σχεδίου αυτού, ζητείται από τη Σερβία να επιτρέψει την ένταξη του Κοσόβου στον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς με αντάλλαγμα την επίσπευση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και οικονομικά οφέλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass