Κολοσσοί... απολύουν!

«SIEMENS» ΚΑΙ «BBC» ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2022 11:25

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ο γερμανο-ισπανικός κατασκευαστής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa ανακοίνωσε χθες την κατάργηση 2.900 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, δηλαδή σχεδόν το 11% του εργατικού του δυναμικού, στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου αναδιάρθρωσης.


Η κατάργηση των εν λόγω θέσεων εργασίας θα επηρεάσει κυρίως τη Δανία (800 θέσεις εργασίας), την Ισπανία (475) και τη Γερμανία (300), διευκρίνισε σε ανακοίνωση ο βιομηχανικός όμιλος αιολικής ενέργειας Siemens Gamesa που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. «Οι λεπτομέρειες για τις πληγείσες χώρες θα καθοριστούν κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα», πρόσθεσε η εταιρεία, η οποία διευκρινίζει ότι απασχολεί σήμερα 27.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. «Ποτέ δεν είναι εύκολο να λαμβάνεις μια τέτοια απόφαση, αλλά ήρθε η ώρα να ληφθούν αποφασιστικά και αναγκαία μέτρα για την ανάκαμψη της εταιρείας», διαβεβαιώνει σε ανακοίνωση ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa, Γιόχαν ‘Αικχολτ.
ΚΑΙ ΤΟ BBC
Το BBC ανακοίνωσε χθες την κατάργηση 382 θέσεων εργασίας της διεθνούς του υπηρεσίας, ώστε να επιταχύνει την ψηφιακή του μετάβαση.
Τα τελευταία χρόνια το BBC εφαρμόζει πρόγραμμα δραστικών οικονομιών.
Η κατάργηση των 382 θέσεων εργασίας θα μεταφρασθεί σε διακοπή λειτουργίας των ραδιοφωνικών υπηρεσιών στα αραβικά, τα περσικά και τα κινεζικά, καθώς και την διακοπή ορισμένων τηλεοπτικών του προγραμμάτων στην Αφρική και την Ασία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, που ετοιμάζεται να γιορτάσει τα εκατό χρόνια λειτουργίας του.
Το BBC δίνει την διαβεβαίωση ότι καμία υπηρεσία του σε ξένη γλώσσα δεν θα κλείσει ολοσχερώς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass