ΜΑΚΡΟΝ

Ανησυχεί για εποικισμούς στη Δυτική Οχθη

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 12:20

ΠΑΡΙΣΙ
Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, με επίκεντρο τη Δυτική Όχθη, είχε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως ανακοίνωσε χθες το Ελιζέ, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ την ανησυχία του σε σχέση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της χώρας για τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη. Στη συνομιλία αυτή, ο Μακρόν επανέλαβε επίσης την αποφασιστικότητά του για την αναβίωση της συμφωνίας του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος μεταξύ των παγκοσμίων δυνάμεων και του Ιράν, γνωστής ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA).
Υπενθυμίζεται ότι, 15 ευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν στις 13 Μαΐου από το Ισραήλ να επανεξετάσει ένα έργο για την κατασκευή περισσότερων από 4.000 κατοικιών στη Δυτική Όχθη. Το Ισραήλ ενέκρινε στις 12/5 την ανέγερση σχεδόν 4.500 κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το 1967 από το εβραϊκό κράτος, εκ των οποίων περισσότερες από 2.700 έλαβαν οριστική έγκριση, σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση κατά της εποικιστικής δραστηριότητας «Peace Now» («Ειρήνη Τώρα»). Όλοι οι εβραϊκοί οικισμοί είναι παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου. Επίσης, οι «αυθαίρετοι» εβραϊκοί οικισμοί θεωρούνται παράνομοι και από το Ισραήλ, γιατί κατασκευάστηκαν χωρίς την άδεια των ισραηλινών αρχών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass