ΡΩΣΙΑ

Σε γκούλαγκ ο ιστορικός Ντμίτριεφ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2022 12:05

Ο ιστορικός Γιούρι Ντμίτριεφ από την Καρελία, που υπήρξε πρόεδρος της οργάνωσης Memorial, η οποία έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία, μεταφέρθηκε στην αποικία κρατουμένων υψίστης ασφαλείας Ν18 στο χωριό Ποτμά στην Μορδόβια, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Inerfax ο δικηγόρος του Βίκτορ Ανουφρίεφ.


Ο Ντμίτριεφ έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών.
Στις 15 Μαρτίου του 2022 το Ανώτατο Δικαστήριο της Καρελίας απέρριψε την έφεση που είχε υποβάλει ο Ντμίτριεφ και ο συνήγορος υπεράσπισης. Ο δικηγόρος του δήλωσε στη ρωσική υπηρεσία του BBC ότι τον Ντμίτριεφ τον μετέφεραν στην αποικία κρατουμένων στο Ναντβόιτσαχ στην Καρελία.
Ο Ντμίτριεφ είχε συλληφθεί το 2016, με την κατηγορία ενασχόλησης με παιδική πορνογραφία και τέλεσης ασελγών πράξεων. Το κατηγορητήριο βασίστηκε σε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν γυμνή η θετή του κόρη, οι οποίες όπως δήλωσε ο ίδιος είχαν ζητηθεί από τους γιατρούς. Το 2018 το δικαστήριο δικαίωσε τον Ντμίτριεφ. Ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ανακριτική Επιτροπή άσκησε νέα ποινική δίωξη κατά του Ντμίτριεφ. Ο Ντμίτριεφ αθωώθηκε δύο φορές και απηλλάγη των κατηγοριών περί «ενασχόλησης με την πορνογραφία», αλλά το φθινόπωρο του 2020 , η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη για τρίτη φορά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass