ΙΣΠΑΝΙΑ

Νεκρός πρώην CEO ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου

Δημοσίευση: 22 Απρ 2022 16:38

ΜΑΔΡΙΤΗ
Νεκροί βρέθηκαν ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου και η οικογένειά του στην Ισπανία.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Novatec, Σεργκέι Προτοσένια, η σύζυγός του Νατάλια και η 18χρονη κόρη τους, εντοπίστηκαν νεκροί, όπως μεταδίδει το τοπικό ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Telecinco.
Η δολοφονία έγινε στον οικισμό Λιουρέτ –ντε Μαρ (επαρχία Χιρόν). Στα σώματα της μητέρας και της κόρης βρέθηκαν τραύματα από μαχαίρι, ενώ ο πατέρας βρέθηκε κρεμασμένος στον κήπο του σπιτιού. Σε μικρή απόσταση υπήρχε ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος.


Η οικογένεια διέμενε συνήθως στη Γαλλία, ισχυρίζεται το τηλεοπτικό κανάλι και στην Ισπανία έφθασαν για τις γιορτές του Πάσχα. Ο ανταποκριτής του πρακτορείου TASS μίλησε με τις αστυνομικές αρχές της Καταλονίας, οι οποίες του επιβεβαίωσαν την πληροφορία για τον θάνατο ενός άνδρα και δύο γυναικών, ωστόσο αρνήθηκαν να τους αποκαλύψουν τα ονόματά τους.
Οι ανακριτικές Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο άνδρας να σκότωσε τη σύζυγό και την κόρη του και εν συνεχεία να έθεσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.
Πριν μερικές μέρες ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη Μόσχα. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank Βλάντισλαβ Αβάγιεφ, η σύζυγός του και η 13χρονη κόρη του βρέθηκαν νεκροί. Σε όλα τα σώματα υπήρχαν τραύματα από πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή της αστυνομίας, ο Αβάγεφ δολοφόνησε τη σύζυγο και την ανήλικη κόρη τους και εν συνεχεία έθεσε τέλος στη ζωή του.
Τις σορούς του 51χρονου τραπεζίτη Βλάντισλαβ Αβάγιεφ, της 47χρονης συζύγου του Έλενας και της κόρης τους Μαρίας βρήκε στο πανάκριβο διαμέρισμά τους στη Μόσχα η ενήλικη κόρη τους, Αναστασία.
Ο Αβάγιεφ ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της τρίτης μεγαλύτερης σε περιουσιακά στοιχεία τράπεζας της Ρωσίας και βασικός δίαυλος πληρωμών για το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, στην οποία χώρες της Δύσης επέβαλαν κυρώσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass