Κατέλαβε και την πόλη Κρεμίνα

Ο Πούτιν απένειμε τίτλους τιμής για «ηρωισμό» στους στρατιώτες της Μπούκα * Απελάσεις Βούλγαρων διπλωματών από τη Μόσχα

Δημοσίευση: 19 Απρ 2022 12:15

Σφοδρές οδομαχίες πραγματοποιούνται στην πόλη Κρεμίνα, στο ανατολικό Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, ενώ ο ρωσικός στρατός εισβάλλει στην πόλη.


Τη Δευτέρα ο Serhii Haidai, διοικητής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, ανέφερε ότι ο «έλεγχος της πόλης χάθηκε», με τις ουκρανικές δυνάμεις όμως να αντιστέκονται σθεναρά και την πόλη να μην παραδίδεται. «Οι Ρώσοι εισέβαλλαν στην πόλη με τεράστια ποσότητα εξοπλισμού. Η επίθεσή τους ξεκίνησε», πρόσθεσε ο διοικητής. Η εκκένωση των αμάχων «πλέον είναι αδύνατη», όπως ανέφερε ο Serhii Haidai.
Η Κρεμίνα, με πληθυσμό 18.000 κατοίκους, βρίσκεται περίπου 50 χλμ βορειοανατολικά του Κραματόρσκ, πρωτεύουσας του Ντονμπάς που αποτελεί έναν από τους στόχους της Μόσχας σε αυτήν την περιοχή.
Η πόλη είναι κοντά στο Ρούμπινζε, που δέχθηκε σφοδρά πυρά από ουκρανικό πυροβολικό και όλμους, σημείωσαν χθες δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν αυτήν την τοποθεσία, ειδικά από το χωριό Νοβοντρούζεσκ, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά.
ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΑ
Με τίτλους τιμής «στόλισε» ο Βλαντίμιρ Πούτιν στρατιώτες που συμμετείχαν στη σφαγή της Μπούκα. Το Κρεμλίνο δεν αρκείται στην απόρριψη των κατηγοριών για εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα ως «fake news», αλλά προχωρεί στην απόδοση τιμών στους κατηγορούμενους για τη διάπραξη των φρικτών επιθέσεων. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε χθες έναν τιμητικό τίτλο για «ηρωισμό» στην 64η μηχανοκίνητη ταξιαρχία τυφεκιοφόρων, η οποία κατηγορείται από την Ουκρανία ότι συμμετείχε σε σφαγές που διαπράχθηκαν στην Μπούκα, κοντά στο Κίεβο. Ο Πούτιν υπέγραψε, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ένα διάταγμα με το οποίο απονέμεται ο «επίτιμος τίτλος Φρουράς» σε αυτήν την ταξιαρχία λόγω του «ηρωισμού και της επιμονής, της αποφασιστικότητας και του θάρρους» των ανδρών της. «Οι επιδέξιες και αποφασιστικές ενέργειες όλου του προσωπικού (της ταξιαρχίας) κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία αποτελούν πρότυπο εκτέλεσης στρατιωτικού καθήκοντος, θάρρους, αποφασιστικότητας και υψηλού επαγγελματισμού», έγραψε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε στρατιώτες. Το Κρεμλίνο δεν αναφέρει πού βρίσκονται ή πού έχουν αναπτυχθεί αυτοί οι άνδρες ούτε διευκρίνισε τις αποστολές τους.
* Σε απελάσεις υπαλλήλων της βουλγαρικής πρεσβείας στη Μόσχα προχώρησε η Ρωσία. Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι κήρυξε κάποιους από τους υπαλλήλους της βουλγαρικής πρεσβείας στη Μόσχα «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (personae non gratae) ως αντίποινα για την απόφαση της Σόφιας να απελάσει 10 Ρώσους διπλωμάτες τον Μάρτιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass