ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ:

Στόχος μας μια «ανοιχτή Ευρασία από Λισαβόνα μέχρι Βλαδιβοστόκ»

Ο Πούτιν απειλεί με αντίποινα για την «εθνικοποίηση» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 06 Απρ 2022 16:04

ΜΟΣΧΑ
Ανησυχία πυροδότησε μια μακροσκελής ανάρτηση του πρώην προέδρου της Ρωσίας και συμμάχου του Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπου ανέφερε ως στόχο της χώρας του την οικοδόμηση μιας «ανοιχτής Ευρασίας από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ».
Στην ανάρτησή του στο Τelegram o αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου περί ναζί στην Ουκρανία λέγοντας ότι «το παθιασμένο κομμάτι των Ουκρανών προσεύχεται τα τελευταία τριάντα χρόνια για το Τρίτο Ράιχ». Και συνεχίζοντας το αφήγημα Πούτιν ο Μεντβέντεφ αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Ουκρανίας κάνοντας λόγο για «ψευδο-ιστορία του ουκρανικού κράτους».


Αλλά τη μεγαλύτερη ανησυχία πυροδότησε η κατάληξη της ανάρτησής του, όπου ο Μεντβέντεφ σημειώνει ότι στόχος της Ρωσίας στη σύγκρουση είναι «να οικοδομήσει επιτέλους μια ανοικτή Ευρασία από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ» στη ρωσική άπω Ανατολή.
Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει στο παρελθόν συζητήσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς για την πιθανότητα δημιουργίας μιας ελεύθερης ζώνης εμπορίου που θα εκτείνεται από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας μέχρι το Βλαδιβοστόκ, όπου καταλήγει η γραμμή του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου.
ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ
Εν τω μεταξύ η πιθανή εθνικοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων σε χώρες του εξωτερικού είναι «δίκοπο μαχαίρι», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα μπορούσε να επιβάλει αντίστοιχα αντίμετρα. Η δήλωση αυτή έγινε μία ημέρα αφότου η Γερμανία ανακοίνωσε ότι η ρυθμιστική αρχή ενέργειας θα αναλάβει τον έλεγχο της Gazprom Germania, της γερμανικής θυγατρικής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, μια επιχείρηση εμπορίας, αποθήκευσης και μεταφοράς φυσικού αερίου. Ο Πούτιν κατήγγειλε τις «πιέσεις» που δέχεται η Gazprom στην Ευρώπη. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι Ρωσία πρέπει να παρακολουθεί στενά τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων σε «εχθρικές χώρες», εν μέσω των κυρώσεων που πλήττουν τον ρωσικό αγροτικό τομέα. «Φέτος, με φόντο την παγκόσμια έλλειψη τροφίμων, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις τροφίμων στο εξωτερικό και να παρακολουθούμε ιδίως τις προϋποθέσεις εξαγωγής προς τις χώρες που ακολουθούν εχθρική πολιτική απέναντί μας», είπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass