ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σκοτώθηκε 50χρονος αμερικανός δημοσιογράφος

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2022 12:30

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε από σφαίρες χθες στο Ιρπίν, βορειοδυτικά του Κιέβου, στην Ουκρανία.

Οι δύο άνδρες επλήγησαν, ενώ κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο μαζί με έναν Ουκρανό πολίτη, που επίσης, τραυματίστηκε, είπε στο AFP ο Ντανίλο Σαποβάλοφ, ένας γιατρός που συνδράμει τις ουκρανικές δυνάμεις και ο οποίος ανέλαβε τη φροντίδα των θυμάτων. Από την πλευρά του, ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε πως θα συνομιλήσει με συμμάχους και εταίρους για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον θάνατο του δημοσιογράφου. Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τους Ρώσους εχθρούς τους ότι πυροβόλησαν εναντίον δημοσιογράφων, αν και, όπως σημειώνει το AFP, η προέλευση των πυρών είναι δύσκολο να διευκρινιστεί προς το παρόν. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκονταν στο σημείο , άκουσαν πυρά πυροβολικού και ελαφρύτερων όπλων. Πρόκειται για τον Μπρεντ Ρένοντ, ηλικίας 50 ετών, φωτορεπόρτερ και σκηνοθέτη, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση η αμερικανική εφημερίδα New York Times

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass