ΛΑΒΡΟΦ

Η Μόσχα θα απαντήσει αν η Ουκρανία παρασυρθεί...

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών Ουκρανών κατασκόπων

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2021 15:22

ΜΟΣΧΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν ότι η Μόσχα θα απαντήσει εάν η Ουκρανία παρασυρθεί σε οποιαδήποτε αμερικανικά «γεωπολιτικά παιχνίδια», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών «υπογραμμίστηκε ότι η άγνοια των νόμιμων ανησυχιών της Ρωσίας, η εμπλοκή της Ουκρανίας σε γεωπολιτικά παιχνίδια των ΗΠΑ με φόντο την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε άμεση εγγύτητα από τα σύνορά μας, θα έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες, θα μας αναγκάσουν να λάβουμε απαντητικά μέτρα για να επαναφέρουμε τη στρατιωτική και στρατηγική ισορροπία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.ru.


Ο Λαβρόφ είπε στον Μπλίνκεν σε συνομιλίες στη Στοκχόλμη ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συμφωνήσουν σε μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας, αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.
ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Εν τω μεταξύ οι ρώσικες υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσαν χθες ότι συνέλαβαν τρεις Ουκρανούς κατασκόπους. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρουν πως ένας από αυτούς ετοίμαζε «επίθεση» με εκρηκτικά, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Η FSB δεν διευκρίνισε σε ποιες περιοχές ή πότε συνελήφθησαν οι Ουκρανοί που φέρονται να είναι κατάσκοποι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, δύο μεταξύ των προσώπων αυτών «έφθασαν στη Ρωσία για να συλλέξουν πληροφορίες και να καταγράψουν με φωτογραφίες και βίντεο εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας και υποδομές μεταφορών».
«Ένα κοντόκανο όπλο και ένα αυτόματο όπλο, καθώς και εξοπλισμός ατομικής προστασίας, βρέθηκαν στο όχημα που χρησιμοποιούσαν», ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας.
Σύμφωνα με τη FSB, αυτοί οι δύο άνδρες «ομολόγησαν ότι είχαν στρατολογηθεί» από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας (SBU), με αντάλλαγμα 10.000 δολάρια. Ο τρίτος ύποπτος «συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με μέσα καταστροφής ενώ πήγαινε στον χώρο του εγκλήματος». Σύμφωνα με τη FSB, αυτός ο τελευταίος συνελήφθη με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με ισχύ που ισοδυναμεί με 1,5 κιλό TNT.
Η FSB ανακοίνωσε επίσης την καταδίκη, σε άλλη υπόθεση, ενός αξιωματικού που φέρεται να ανήκει στις υπηρεσίες πληροφοριών του ουκρανικού στρατού σε εξίμισι χρόνια κάθειρξης από ρωσικό δικαστήριο.
Αυτός ο φερόμενος ως πράκτορας, που συνελήφθη τον Ιούλιο, κρίθηκε ένοχος για το ότι είχε «συντονίσει την ετοιμασία και την εποπτεία μιας ομάδας δολιοφθοράς που εστάλη σε ρωσικό έδαφος από την Ουκρανία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass