Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 28 Νοε 2021 17:16

Χρυσό χειρόγραφο του Αϊνστάιν

Ένα χειρόγραφο του διάσημου φυσικού Άλμπερτ Αϊνστάιν, στο οποίο προετοίμαζε τη γενική του θεωρία της σχετικότητας, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι ποσού ρεκόρ 11,6 εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι. Τα προηγούμενα ρεκόρ για ένα χειρόγραφο του Αϊνστάιν ήταν 2,8 εκατομμύρια δολάρια το 2018 για μια επιστολή για τον Θεό, και 1,56 εκατομμύριο δολάρια  το 2017 στην Ιερουσαλήμ για μια επιστολή που αναφερόταν στο μυστικό της ευτυχίας. Οι εκτιμήσεις για το χειρόγραφο που πουλήθηκε κυμαίνονταν μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων ευρώ. Σε αντίθεση με τα χειρότερα που είχαν πουληθεί επίσης έναντι ποσού ρεκόρ, το τωρινό είναι έγγραφο επιστημονικής εργασίας, και αυτό προσδίδει τη σπανιότητά του. Πρόκειται για ιδιόχειρο χειρόγραφο 54 σελίδων γραμμένο το 1913 και το 1914 στη Ζυρίχη (Ελβετία) από τον γερμανικής καταγωγής φυσικό και τον συνεργάτη του και έμπιστο φίλο του Μισέλ Μπέσο.

Ξορκίζουν τον κορονοϊό
Με μία κλωτσιά, ο Βίκτορ Μεντίνα γκρεμίζει μια πυρά που καίει και στη συνέχεια διασχίζει τη θράκα που σιγοκαίει στα γυμνά του πόδια. Περπατάει με ένα μακρινό βλέμμα, πραγματοποιώντας ένα ιθαγενές τελετουργικό στο όρος Σορτέ στη βορειοδυτική Βενεζουέλα αφιερωμένο στον τερματισμό της πανδημίας Covid-19. Ο Μεντίνα πιάνει ένα φλεγόμενο κλαδί και το χτυπάει στο κεφάλι του. Παίρνει ένα άλλο κλαδί που σιγοκαίει και το δαγκώνει. Και την ίδια στιγμή τον ακολουθεί ένας άνδρας που τον φτύνει με αλκοόλ.
Πρόκειται για την τελετή των αυτοχθόνων Βενεζουελάνων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Πριν ξεκινήσουν την τελετή που καταδεικνύει τη δύναμη των πνευμάτων στη Γη, εκατοντάδες άνθρωποι τηρούν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τους 4.600 Βενεζουελανούς που έχουν πεθάνει από κορονοϊό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που οι ειδικοί θεωρούν υποτιμημένα.

Ο «άνδρας - γάτα»
Ένας άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία της μητέρας του και της θείας του στην Αργεντινή, στον οποίο τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει το παρατσούκλι «άνδρας-γάτα», αποβλήθηκε από μια αίθουσα δικαστηρίου στην πόλη Μεντόζα, καθώς αρνήθηκε να υπακούσει την εντολή της δικαστή να σταματήσει να νιαουρίζει σαν αιλουροειδές κατά τη διάρκεια της δίκης του. Ο Νίκολας Τζιλ Πέρεγκ, ο οποίος κατάγεται από το Ισραήλ, κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία συγγενών του, όταν εκείνοι τον επισκέφθηκαν από το Ισραήλ το 2019. Ο Τζιλ Πέρεγκ είχε ρωτήσει προηγουμένως τη δικαστή αν μπορούσε να έχει μαζί του τις κατοικίδιες γάτες του στο ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου κρατείται κατά τη διάρκεια της δίκης του. Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του εισαγγελέα της Μεντόζα δείχνει τον κατηγορούμενο στο δικαστήριο να αρχίζει να μιμείται το νιαούρισμα μιας γάτας, ενώ αρνιόταν να απαντήσει σε ερωτήσεις του εισαγγελέα. «Κύριε Τζιλ Πέρεγκ, πριν την είσοδο του σώματος των ενόρκων, σας προειδοποίησα ότι αν θέλετε να παραμείνετε στη δικαστική αίθουσα, θα πρέπει να το κάνετε σιωπηλά, με σεβασμό και με ευπρέπεια», είπε η δικαστής Λόρα Γκαγιάργδο πριν τον αποβάλει από την αίθουσα.

Προσφέρουν σαμπουάν, αλλά όχι οδοντόκρεμα...
Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν οι περισσότεροι όταν μπαίνουν στα δωμάτια, στα ξενοδοχεία. Πηγαίνουν στο μπάνιο να ρίξουν μια ματιά στα προϊόντα περιποίησης. Σχεδόν πάντα θα βρεις σαμπουάν, αφρόλουτρο, σαπούνι ακόμη και σκουφάκι για να μη βραχούν τα μαλλιά. Ωστόσο, δεν βρίσκουμε ποτέ μια οδοντόκρεμα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;
Σαφή απάντηση έδωσε εκτεταμένη έρευνα του Slate.com. Απευθύνθηκε σε στελέχη 18 μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων. Έθεσε, λοιπόν, το ερώτημα και η απάντηση ήταν σχεδόν ίδια από όλους. Όσα παρέχει ένα ξενοδοχείο βασίζονται πάντα στα αποτελέσματα ερευνών για τη ζήτηση που υπάρχει από τους καταναλωτές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στα ξενοδοχεία δεν προσφέρεται οδοντόκρεμα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ζήτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass