Προσωρινή αναστολή ταξιδιών από Νότια Αφρική

Δημοσίευση: 28 Νοε 2021 14:33

ΠΑΡΙΣΙ
Με μια νέα πρόκληση βρίσκεται αντιμέτωπη η υφήλιος, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε «Όμικρον». Πρόκειται για μία νέα μετάλλαξη της Covid-19, της παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα). Ήδη, πολλά κράτη υιοθετούν αυστηρά μέτρα έναντι χωρών της Αφρικής, όπου εμφανίστηκε το νέο ιικό στέλεχος σε μια προσπάθεια να ανακοπεί ένα νέο και ίσως πιο ανησυχητικό -κατά τον ΠΟΥ- κύμα του κορονοϊού. Υπό το πρίσμα αυτό, οι χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Παρασκευή στην προσωρινή αναστολή των ταξιδιών από τη Νότια Αφρική όπου εντοπίστηκε η νέα επικίνδυνη μετάλλαξη Μποτσουάνα. Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής έκανε γνωστή νωρίτερα χθες, μέσω Twitter, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


Της ανάρτησης Φον ντερ Λάιεν είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις χωρών όπως η Βρετανία, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και το Ισραήλ ότι σκοπεύουν να περιορίσουν τις πτήσεις τους από νοτιοαφρικανικές χώρες εξαιτίας της ανησυχίας για περαιτέρω μετάδοση της ανησυχητικής μετάλλαξης.
Επίσης η Ισπανία, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να σταματήσει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, ενώ η Γερμανία αποφάσισε να κηρύξει τη Νότια Αφρική περιοχή παραλλαγής ιού. Η απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από απόψε, θα σημάνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα επιτραπεί να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς από τη Νότια Αφρική στη Γερμανία, σύμφωνα πηγή του Υπουργείου Υγείας που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι Γερμανοί που επιστρέφουν, ακόμη κι αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει στη συνέχεια να μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα.
Ταξιδιωτικούς περιορισμούς από χώρες της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσαν επίσης, Κύπρος και Ελβετία.
«Μπλόκο» στους ταξιδιώτες από οκτώ χώρες της νότιας Αφρικής, εξαιτίας της εμφάνισης της μετάλλαξης Όμικρον της Covid-19 ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και ο Καναδάς. Η άφιξη στο αμερικανικό έδαφος θα απαγορεύεται από τη Δευτέρα στους ταξιδιώτες που έρχονται από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι, δήλωσε ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass