Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2021 12:45

Πέφτουν στις σκάλες του μετρό...
Υπό τον φόβο να κολλήσουν κορονοϊό, πολλοί Λονδρέζοι αποφεύγουν να κρατηθούν από την κουπαστή στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό.

Το αποτέλεσμα: αύξηση των ενδεχομένως θανατηφόρων πτώσεων, κάτι που ανησυχεί τα μέσα μεταφοράς στο Λονδίνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά στο μετρό από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, και 23 σε λεωφορεία. Είναι περισσότεροι συγκριτικά με άλλα τρίμηνα της περιόδου 2020-2021, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph. Ένας από τους «μεγαλύτερους κινδύνους» για την ασφάλεια των χρηστών είναι να μην κρατιούνται και να πέφτουν καθώς πιστεύουν ότι «η κουπαστή δεν είναι καθαρή λόγω της πανδημίας», σχολίασε ο Άντι Λορντ, γενικός διευθυντής του μετρό του Λονδίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα. Οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο, με την πτώση τους να συμβαίνει συχνά όταν προσπαθούν να μεταφέρουν κάποια τσάντα στην κυλιόμενη σκάλα, σύμφωνα με τον ίδιο.

 

Μυρίστηκε ... μετρητό
Έναν ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο σκαρφίστηκε Έλληνας ναυτικός για να περάσει παράνομα στη χώρα μας 30.000 ευρώ. Αποβιβάστηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προερχόμενος από το Ντουμπάι, και έχοντας κρύψει το συγκεκριμένο ποσό και 500 δολάρια ΗΠΑ, σε πακέτα από τσιγάρα, συσκευασμένα σε κούτες, και σε σακουλάκια καπνού.
Δεν είχε, όμως, υπολογίσει τον Μπαρτ, τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο των τελωνειακών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος και... μυρίστηκε μετρητό. Τα χρήματα κατασχέθηκαν. Όσο για τον ναυτικό, έχει επιληφθεί ήδη η δικαιοσύνη.

 

Κατέληξε στο νοσοκομείο
Ένα αρκετά περίεργο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν γιατροί στην Βρετανία καθώς ένας 15χρονος κατάφερε να σφηνώσει στο πέος του... ένα καλώδιο USB. Στην αρχή επιχείρησε να το αφαιρέσει μόνος του, αλλά – όπως ήταν αναμενόμενο – κατέληξε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Ο 15χρονος φέρεται να είπε στους γιατρούς – όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail – ότι χρησιμοποίησε το καλώδιο USB γιατί ήθελε να κάνει ένα «πείραμα», μετρώντας με αυτό το πέος του. Το «πείραμά» του όμως δεν πέτυχε και το καλώδιο «κόλλησε» στο μόριό του.
Το παιδί αρχικά προσπάθησε αρκετές φορές μόνο του να αφαιρέσει το καλώδιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
Οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και ο 15χρονος ζήτησε να εξετασθεί, δίχως να είναι παρούσα η μητέρα του, και τότε αποκάλυψε στους γιατρούς τι είχε κάνει.

 

Εμειναν άφωνοι ...
Άφωνοι έμειναν οι συντελεστές ενός κινηματογραφικού συνεργείου, στο Κούμο της Φινλανδίας, όταν ξαφνικά βρέθηκαν ενώπιον ενός ιδιαίτερα άγριου καβγά ανάμεσα σε δύο γιγάντιες αρκούδες. Το συνεργείο βρισκόταν μόλις δέκα μέτρα μακριά από τις τρομακτικές αρκούδες – που μάχονταν για τη γη τους – και, όπως ήταν φυσικό, κατακλύσθηκαν από τρόμο και δέος.
Ωστόσο, παρά το ιδιαίτερο θέαμα του θηριώδους καβγά, βρήκαν το θάρρος να τον απαθανατίσουν. Οι ντόπιοι κάτοικοι ανέφεραν πως δεν ήταν απλά ένας έντονος “τσακωμός” αλλά ένας από τους πιο άγριους αγώνες, που έχουν σημειωθεί μεταξύ άγριων ζώων, τα τελευταία 14 χρόνια.

 

Πίτσα στο διάστημα
Με έναν ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισε, διαστημική εταιρεία , να στείλει προμήθειες στον διεθνή διαστημικό σταθμό, όπου βρίσκονταν επτά αστροναύτες.
Το φορτίο που ετοίμασαν για να στείλουν, μέσω ενός πυραύλου, περιελάμβανε απαραίτητα είδη για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Πέρα, όμως, από τα είδη αυτά, έστειλαν και φρέσκο φαγητό, αλλά και το πιο “σημαντικό” όλων... πίτσα!
Πρόκειται για την 16η φορά που η εν λόγω εταιρεία μεταφέρει τα είδη ανάγκης με αυτόν τον τρόπο αλλά και για το μεγαλύτερο φορτίο που έχει στείλει ποτέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass