Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2021 14:05

Πέθανε ο ψηλότερος άνδρας των ΗΠΑ

Ο ψηλότερος άνδρας των Ηνωμένων Πολιτειών, που έβλεπε τον κόσμο από ύψος 2 μέτρων και 35 εκατοστών, πέθανε σε ηλικία 38 ετών, στη Μινεσότα, ανακοίνωσε η μητέρα του μέσω του Facebook. Ο Ιγκόρ Βοβκοβίνσκι, Αμερικανός ουκρανικής καταγωγής, πάλευε για πολλά χρόνια με την ασθένειά του: ένας όγκος τού προκαλούσε υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης.

Για τον λόγο αυτόν η οικογένειά του εγκαταστάθηκε, όταν ήταν ακόμη παιδί, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, μια πόλη των ΗΠΑ φημισμένη για τις άριστες ιατρικές υπηρεσίες της. Ο θάνατός του αποδίδεται σε καρδιολογικά αίτια.
Ο μικρός Ιγκόρ ήταν ήδη «μεγάλος» για την ηλικία του και, παρά τις θεραπείες, συνέχισε να ψηλώνει. Στα 27 του το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον αναγνώρισε ως τον ψηλότερο άνδρα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο σήμερα είναι ο Τούρκος Σουλτάν Κεσέν, με ύψος 2,51 μέτρα.

Τεχνητή βροχή

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε το Ντουμπάι για να αντιμετωπίσει τη ζέστη των 50 °C, που δημιουργεί έντονα προβλήματα στη χώρα. Επιστράτευσαν τη βοήθεια της τεχνολογίας και της επιστήμης για να προκαλέσουν τεχνητή βροχή.
Το εγχείρημα έγινε εφικτό με χρήση drone, που απελευθερώνουν ηλεκτρικά φορτία σε σύννεφα, προκαλώντας συσσώρευση και στη συνέχεια έντονες βροχοπτώσεις.
Η βροχή παραπέμπει σε μουσώνες, ενώ δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου, στην άκρη του οποίου οι οδηγοί είδαν να δημιουργούνται καταρράκτες.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η βροχόπτωση ενισχύθηκε από τις επιχειρήσεις συγκέντρωσης σύννεφων, για την αύξηση της βροχής.


Εσυραν το βαρύτερο αεροπλάνο του κόσμου

Οκτώ Ουκρανοί δυνατοί αθλητές κατάφεραν να σύρουν πάνω από τέσσερα μέτρα το μεγαλύτερο και βαρύτερο φορτηγό αεροσκάφος στον κόσμο, το «Mriya» Antonov-225, που ζυγίζει 285 τόνους. Τραβώντας το αεροπλάνο σε δύο ομάδες των τεσσάρων, οι άνδρες μετακίνησαν το αεροπλάνο 4,3 μέτρα κατά μήκος της ασφάλτου, μέσα σε 1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα. Ο άθλος έθεσε ένα εθνικό ρεκόρ με τα λιγότερα άτομα που τράβηξαν το αεροπλάνο, ξεπερνώντας εκείνο του 2013 με 10 άντρες. Ένας εκπρόσωπος του εθνικού βιβλίου ρεκόρ της Ουκρανίας δήλωσε ότι θα υποβάλουν αίτηση για εγγραφή στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες. Το αεροπλάνο Mriya είναι το μοναδικό στο είδος του που χρησιμοποιείται και μπορεί να μεταφέρει έως και 250 τόνους και να ταξιδέψει έως και 4.000 χιλιόμετρα.

Μία αρκούδα σε σούπερ μάρκετ

Οι πελάτες σε ένα σούπερ μάρκετ του Λος Άντζελες ένιωσαν τεράστια έκπληξη και ίσως λίγο φόβο βλέποντας να τριγυρίζει στους διαδρόμους ένα αρκουδάκι. Το βίντεο δείχνει τη μικρή αρκούδα να κάνει βόλτες στους διαδρόμους στο κατάστημα Ralphs στην περιοχή Porter Ranch της κοιλάδας Σαν Φερνάντο. Αφού μύρισε αν υπήρχε τίποτε ενδιαφέρον στο κατάστημα τελικά βγήκε από την μπροστινή πόρτα.
Το τμήμα Ψαριών και Άγριας ζωής της Καλιφόρνια βρήκε την αρκούδα που ζυγίζει 54 κιλά να κρύβεται κάτω από ένα τρέιλερ σε ένα εργοτάξιο πίσω από ένα κοντινό Walmart. Της χορηγήθηκε ηρεμιστικό και απελευθερώθηκε στο Εθνικό Δάσος του Άντζελες, όπως ανέφερε τμήμα.

Δυναμική επιστροφή των ροζ προβάτων

Καθώς η αρένα του Latitude Festival άνοιξε για τη διοργάνωση του 2021, πολλοί ήταν χαρούμενοι που είδαν την επιστροφή μερικών VIP καλεσμένων. Τα ροζ πρόβατα είναι μια ετήσια παράδοση στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται στο πάρκο Χένχαμ του Σαφόλκ της Αγγλίας.
Είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία στον χώρο και βόσκουν στο χωράφι κάτω από την πινακίδα που γράφει Latitude. Αλλά το 2019, πυροδότησαν κριτική από τις οργανώσεις RSPCA και PETA αναφορικά με την ευημερία τους. Η Latitude από την πλευρά της απάντησε λέγοντας ότι «τα πρόβατα βάφονται με φυσική βαφή με βάση το νερό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass