Μπάιντεν: Ξεπεράσαμε τα όρια

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2021 12:22

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ευθύνεται η κλιματική αλλαγή για το χάος που προκάλεσε ο Άιντα στη Νέα Υόρκη; Αμερικανοί αξιωματούχοι δεσμεύθηκαν την Παρασκευή να πολεμήσουν με κάθε μέσo κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, στην οποία αποδίδουν τη σφοδρότητα του κυκλώνα Άιντα, αλλά και τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Τετάρτη το βράδυ τη Νέα Υόρκη προκαλώντας τον θάνατο 47 ανθρώπων στην πόλη και τα περίχωρά της.

Τριάντα έξι ώρες αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έφτασε στη Λουιζιάνα, την πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που επλήγη την Κυριακή από τον κυκλώνα Άιντα, τον πέμπτο πιο ισχυρό που έχει επηρεάσει τη χώρα, στερώντας την ηλεκτροδότηση σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και την υδροδότηση σε άλλα 600.000. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, στη Λουιζιάνα δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα και τα επακόλουθά του. «Τα πράγματα αλλάζουν με δραστικό τρόπο στο περιβάλλον. Έχουμε ήδη ξεπεράσει κάποια όρια», τόνισε ο Μπάιντεν στη διάρκεια συνάντησής του με τοπικούς αξιωματούχους στην πόλη Λαπλάς της Λουιζιάνας.
«Οι ιδιαίτερα ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν και θα μας πλήττουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα», πρόσθεσε ο ίδιος. «Δεν έχει σημασία αν είσαι Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικάνος. Είμαστε Αμερικανοί και θα το ξεπεράσουμε μαζί». Ο Μπάιντεν επισκέφθηκε τη Λαπλάς, μια μικρή πόλη περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Νέας Ορλεάνης που υπέστη καταστροφικές ζημιές από τον Άιντα και περιηγήθηκε σε μια γειτονιά γεμάτη με ερείπια και ξεριζωμένα δέντρα.
«Δεν μπορούμε να φτιάξουμε τους δρόμους, τους αυτοκινητόδρομους, τις γέφυρες, τα πάντα όπως ήταν πριν», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, αντίθετα εξήγησε ότι «πρέπει να τα φτιάξουμε καλύτερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass