«Ενοχος» μακελάρης των «Beatles»

ΠΡΩΗΝ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ι.Κ. ΠΟΥ ΑΠΗΓΑΓΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2021 16:14

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ενας πρώην Βρετανός υπήκοος μέλος μιας ομάδας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία που είχε το παρωνύμιο “The Beatles” και διέπραττε απαγωγές και αποκεφαλισμούς Δυτικών ομήρων δήλωσε προχθές Πέμπτη ένοχος ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Ο Αλεξάντα Κότεϊ, που γεννήθηκε στο Λονδίνο και είναι 37 ετών, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου στην Αλεξάντρια της Βιρτζίνια ένοχος για τον φόνο το 2014 των Αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, αλλά και των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις Κέιλα Μίλερ και Πίτερ Κάσιγκ.
Εναντίον του Κότεϊ όσο και του Ελ Σάφι ελ Σέιχ, 33 ετών επίσης μέλος των Beatles, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την απαγωγή ατόμων που κατέληξε στον θάνατό τους, συνωμοσία για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών εναντίον Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό και συνωμοσία για την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, και οι δύο άνδρες είναι πιθανό να καταδικαστούν σε ισόβια χωρίς να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την αποφυλάκισή τους.
Ο δικαστής Τ. Σ. Έλις δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 4 Μαρτίου 2022.
Δηλώνοντας ένοχος ο Κότεϊ «συμφώνησε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή», σχολίασε ο Ραζ Πάρεκ δικηγόρος της κατηγορούσας αρχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass