«Χρειάζομαι βοήθεια, πνίγομαι...»

* ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 63ΧΡΟΝΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ»

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2024 13:41

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η δίκη για τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» που έπληξε τη Θεσσαλία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, με αποτέλεσμα τέσσερις πολίτες, τρεις εκ των οποίων σε Δήμους της Καρδίτσας, να χάσουν τη ζωή τους.

Η δίκη διακόπηκε λόγω θέρους, ενώ μέχρι χθες είχε καταθέσει ικανός αριθμός μαρτύρων. Ωστόσο, για την ολοκλήρωση της δίκης θα απαιτηθούν ακόμα αρκετές ημέρες συνεδριάσεων, αφού απομένει να καταθέσουν αρκετοί μάρτυρες (συνολικά ανέρχονται περίπου σε 100), τρεις εκ των οποίων πανεπιστημιακοί πραγματογνώμονες, ενώ θα ακολουθήσουν οι απολογίες των 10 κατηγορουμένων και φυσικά οι αγορεύσεις του εισαγγελέα της έδρας, όπως και ικανού αριθμού δικηγόρων, πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.
Στο πλαίσιο της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας μεταξύ άλλων μαρτύρων κατέθεσε και ο γιος του 63χρονου κτηνοτρόφου και Αλβανού υπηκόου, ο οποίος πνίγηκε στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καρδίτσα, ποιμνιοστάσιο που βρισκόταν, όπως αναφέρθηκε χθες, μεταξύ δύο ποταμών, του Γαβρά και του Καράμπαλη.
Ο γιος αναφέρθηκε στις τηλεφωνικές επικοινωνίες μελών της οικογένειας με τον πατέρα του, αλλά και στη μεταξύ τους συνομιλία, ενώ αυτός επέτρεψε στην Καρδίτσα με την ολοκλήρωση της εργασίας του. Τόνισε πως μεταξύ 9 με 10 το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου ο πατέρας του απάντησε στο τηλεφώνημά του λέγοντας πως «μου είπε ότι χρειάζομαι βοήθεια και ότι πνίγομαι», καθώς τα νερά του ποταμού είχαν υπερχειλίσει. «Ήταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε» τόνισε ο γιος του 63χρονου, ενώ σημειώνοντας τις ανεπιτυχείς, λόγω της υπερχείλισης, προσπάθειες που έκανε να προσεγγίσει το πλημμυρισμένο ποιμνιοστάσιο του πατέρα του, τόνισε ότι «δεν κατάφερα ποτέ να φθάσω». Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ανέφερε πως ο ίδιος «δεν έλαβα μήνυμα από το 112», απαντώντας στις ερωτήσεις του Δικαστηρίου για το αν υπήρξε προειδοποίηση των κατοίκων της περιοχής. Χθες, τέλος, κατέθεσαν υπηρεσιακοί παράγοντες, κοινοτάρχες και χειριστές μηχανημάτων.         

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass