Στο Υπ. Πολιτικής Προστασίας η μετεγκατάσταση του Βλοχού

* Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας * Απέστειλε το αίτημα των κατοίκων

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2024 14:41

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας έκανε δεκτό ομόφωνα και απέστειλε αρμοδίως το ψήφισμα των 115 οικογενειών του Βλοχού Παλαμά Καρδίτσας για μετεγκατάσταση του χωριού σε χώρο που έχει υποδείξει ο Δήμος Παλαμά, στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Τριαντόπουλο, και στα συναρμόδια Υπουργεία.

«Το ζήτημα της τυχόν μετεγκατάστασης οικισμού συνιστά σύνθετο ζήτημα, χωροταξικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό, που η κεντρική κυβέρνηση διά των αρμοδίων Υπουργείων οφείλει να εξετάσει και να αποφασίσει. Εμείς υιοθετήσαμε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού ως Περιφερειακό Συμβούλιο και το αποστείλαμε αρμοδίως, όπου έπρεπε. Τα υπόλοιπα για το να πάρουμε θέση επί της μερικής ή ολικής μετεγκατάστασης δεν είναι θέμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια Υπουργεία, καθώς και διάθεσης αντίστοιχων πόρων» δήλωσε ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας και σημείωσε, επίσης, πως: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαβίβασε το ψήφισμα των κατοίκων, δεν υποκαθιστά τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς, ούτε φυσικά έχει οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση. Επί του παρόντος, δηλώνουμε παρόντες σε όλα τα προβλήματα και αναμένουμε εκ μέρους των συναρμόδιων υπουργών την επεξεργασία των δεδομένων, χωροταξικών, οικονομικών, κοινωνικής μέριμνας και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, ώστε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας να συνεργαστούμε μαζί τους για το καλό των κατοίκων της Θεσσαλίας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα εξετάσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των πόρων που διαθέτει και τα λοιπά αιτήματα του ψηφίσματος και αυτονόητα βρίσκεται στη διάθεση των συναρμόδιων Υπουργείων για κάθε ενέργεια που απαιτείται, αλλά πρωτίστως για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της ζωής των κατοίκων του Βλοχού Παλαμά, αλλά και των άλλων πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας, όπως μέχρι σήμερα αδιαλείπτως πράττει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass