Γιορτάστηκε με λαμπρότητα ο πολιούχος της Καρδίτσας οσιομάρτυρας Σεραφείμ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2021 15:07

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας
Φώτη Καραγιάννη)
Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα αυτό το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαΐου, η πόλη της Καρδίτσας και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τίμησαν όπως κάθε χρόνο τον Άγιο και Πολιούχο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ.


Οι φετινές λατρευτικές Συνάξεις ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου με την επίσημη υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου προεξαρχόντων των Μητροπολιτών Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου και κορυφώθηκαν την επόμενη μέρα Κυριακή των Μυροφόρων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας με τη Λιτάνευση της τιμίας κάρας του Πολιούχου προεξαρχόντων του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και βέβαια του Ποιμενάρχη κ. Τιμόθεου παρουσία επισήμων, κλήρου και λαού. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με λήψη προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων.
Η περιφορά της τιμίας κάρας και της εικόνας του Αγίου περιορίστηκε στο τετράγωνο γύρω από τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό, ενώ και ο κόσμος που συμμετείχε δεν ήταν τόσο πολύς όπως τις προηγούμενες χρονιές. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής και Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, οι Βουλευτές κ.κ. Γ. Κωτσός και Ασ. Σκόνδρα, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πρόνοιας κ. Ν. Καραγιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Γαϊτανίδης, ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Στ. Παπαγεωργίου, οι αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ.κ. Τ. Σπάνιας και Θ. Θεοδωρόπουλος, εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass