Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2021 17:45

ΕΩΣ 22 ΜΑΪΟΥ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ


Ανοίγουν σήμερα οι δηλώσεις ζημίας για τον παγετό στα σιτηρά
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Από τον Δήμο Φαρσάλων γνωστοποιείται πως έγινε δεκτό το αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να ανοίξει εκ νέου το σύστημα υποβολής ζημιών, για τον παγετό του περασμένου Απριλίου που επηρέασε κυρίως καλλιέργειες σιτηρών.
Για τον λόγο αυτόν καλούνται όσοι παραγωγοί σιτηρών έχουν υποστεί ζημία από τον τελευταίο παγετό, να σπεύσουν στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να υποβάλλουν δηλώσεις.
Το διάστημα υποβολής των δηλώσεων είναι από σήμερα 17 έως 22 Μαΐου 2021.

Παρακλήσεις στον Aγιο Αχίλλιο
Από αύριο Τρίτη 18 Μαΐου συνεχίζονται οι παρακλήσεις στον Αγιο Λουκά τον ιατρό, στις 7 το απόγευμα στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου και το εσπερινό κήρυγμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, με θέμα «Το Σύμβολο της Πίστεως». Η Λάρνακα των λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου θα παραμείνει ανοιχτή ως την Παρασκευή 21 Μαΐου, μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ελαφρύνσεις σχεδιάζει ο Δήμος Φαρσάλων
Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο αύριο Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρα 8:00 μ.μ. με δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις. Η πρώτη έχει ως μοναδικό θέμα την έγκριση ισολογισμού του Δήμου Φαρσάλων οικονομικού έτους 2019. Στη δεύτερη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 μ.μ. θα συζητηθεί και η απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19.

Βιντεοπροβολή για την πορεία των Ποντίων
Η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί για τους απογόνους των επιζώντων της Γενοκτονίας, προσκλητήριο μνήμης, τιμής και αγώνα. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων τους ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, σε συνεργασία με την εταιρεία Interactive Light Designs, θα πραγματοποιήσει χαρτογραφημένη βιντεοπροβολή, με εικόνες της ιστορικής πορείας του ποντιακού ελληνισμού, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού στο κεντρικό κτίριο της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας την ερχόμενη Τετάρτη 19 Μαΐου στις 21:30. Η εκδήλωση δεν θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Ανοικτή σύσκεψη σωματείων του ΕΚΛ
Πρόσκληση για ευρεία σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων για αύριο Τρίτη 18 Μάη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, για τα εργασιακά απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση «συζητάμε-οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας. Η συμμετοχή όλων μας είναι προϋπόθεση για να δυναμώσει η πάλη μας, να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε. Ο απεργιακός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, στις 6 Μαΐου ήταν η αρχή. Έδωσε μια πρώτη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης-κεφαλαίου. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στον νέο αντεργατικό τερατούργημα και απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass