ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Συλλαλητήρια για το «συνέδριο – απάτη»

• Σε ξεχωριστή συγκέντρωση καλούν «Αριστερή Παρέμβαση» και σύμβουλοι του «Δρόμου Ανατροπής»

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2017 22:07

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στο συνέδριο – απάτη», όπως το χαρακτηρίζουν, θα αντιδράσουν Εργατικό Κέντρο Λάρισας και θεσσαλικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων αύριο Τετάρτη, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλά στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Εργατικό Κέντρο και Ομοσπονδίες καλούν σε συγκέντρωση που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, αύριο Τετάρτη, στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ - όπου θα συγκεντρωθούν επίσης μέλη συνδικαλιστικών κινήσεων της Αριστεράς αλλά και μέλη της Συνέλευσης Αναρχικών Λάρισας - ενώ μέλη άλλων κινήσεων της Αριστεράς και περιφερειακοί σύμβουλοι καλούν σε ξεχωριστή συγκέντρωση, την ίδια ώρα, αλλά έξω από το ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», όπου αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός.
ΕΚΛ - ΑΓΡΟΤΕΣ
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας καλούν σε «συγκέντρωση ενάντια στο συνέδριο - απάτη των εργαζομένων που οργανώνουν κυβέρνηση και Περιφέρεια» αύριο Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ. Προσθέτει δε πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων που υποστηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, εντείνει την εφαρμογή των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισε αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης, με τα οποία κάνει τον βίο-αβίωτο στους εργάτες, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.
Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προσπαθούν να εξωραΐσουν, με ένα ακόμα «αναπτυξιακό συνέδριο», λέγοντας ψέματα ότι τελειώνουν τα δύσκολα και έρχεται η ανάπτυξη, που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα είναι δίκαιη για όλους. Η αλήθεια είναι ότι συζητούν πώς θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις στη Θεσσαλία και πανελλαδικά, για την ανάπτυξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου και όχι για τις λαϊκές ανάγκες. Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που επαγγέλλονται η κυβέρνηση, τα κόμματα υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος και της Ε.Ε., Περιφέρεια και Δήμοι, η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές και μας καλούν να βάλουμε πλάτη, δεν είναι προς όφελος των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και ΕΒΕ». Η ανάπτυξη στον καπιταλισμό δεν μπορεί να είναι για όλους, ούτε δίκαιη. Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, λέει πως υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που συμφέρει τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ και γι’ αυτόν παλεύουμε. Είναι ο δρόμος που περνά μέσα από την οργάνωση σε γερά, ταξικά προσανατολισμένα σωματεία και στους χώρους δουλειάς και του ταξικού αγώνα της εργατικής τάξης με τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, ενάντια στα μνημόνια και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση και συνολικά ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα».
«ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία», Στέλιος Αναστασόπουλος και Δημήτρης Γιαλαμάς σε δήλωσή τους τονίζουν πως «δεν συμμετέχουμε σε συνέδρια-φιέστες που εξαπατούν τη σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία». Προσθέτουν δε ότι «στη Λάρισα διεξάγεται το 4ο κατά σειρά κατ’ όνομα μόνο ‘’αναπτυξιακό συνέδριο’’, όπου θα παραστεί ο Αλέξης Τσίπρας με το μισό υπουργικό συμβούλιο, σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να πουλήσουν στον λαό «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».  Την ώρα που η κοινωνία ματώνει οκτώ συνεχόμενα χρόνια, μακριά και έξω από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, στο όνομα της ανάπτυξης, οι συνεχιστές των μνημονίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙZΑ-ΑΝΕΛ, έρχονται να μιλήσουν για μια «δίκαιη» ανάπτυξη «για όλους».
Οι κυβερνώντες με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και απανωτές δόσεις κοροϊδίας, κινούμενοι στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων ντόπιων και ξένων, επιδιώκουν να επιβάλουν στον λαό της Θεσσαλίας στρατηγικές των δανειστών, όπως το ξεπούλημα στρατηγικών οργανισμών όπως η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, τα περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, νερά, καθώς και τη δήθεν πράσινη ενέργεια καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, η άδεια για την καύση καρκινογόνων σκουπιδιών στη Μαγνησία, η εγκατάλειψη των σχεδίων τα τελευταία 30 χρόνια για μικρομεσαία φράγματα στην κάλυψη αναγκών του θεσσαλικού κάμπου και επίλυσης του προβλήματος επάρκειας υδατικών πόρων της Θεσσαλίας. Καμία ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών δεν προωθείται. Οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ανεπάρκεια, αρκούνται σε λεονταρισμούς, χωρίς να έχουν ουσιαστική παρέμβαση ούτε σε επίπεδο αγώνων ούτε σε επίπεδο διοίκησης. Εμείς, όπως κάναμε πάντα, θα βρεθούμε μέσα στους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, δεν συμμετέχουμε σε συνέδρια-παρωδίες, και καλούμε όλους τους Θεσσαλούς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους φορείς και τις συλλογικότητες του νομού Λάρισας να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στα σχέδια αυτά συμμετέχοντας μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται, την Τετάρτη 11 Οκτώβρη, στις 6:00 μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο “Imperial”» καταλήγουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι.
ΑΝΤΑΡΣΙΑ
«Το αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας είναι ένα συνέδριο που ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι πρόθυμοι θα εκδηλώσουν την αφοσίωση και την υποταγή τους στα μνημόνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισαν χθες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία - Ανταρσια για την ανατροπή», Σούλα Παραφέστα και Νίκος Κακαγιάννης καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Αντ. Αδάμου, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, αύριο Τετάρτη, έξω από το ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ».
Πρόκειται, τόνισαν τα μέλη της κίνησης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» για «μια κακόγουστη θεατρική παράσταση για εμάς τους “ιθαγενείς” που αργοσβήνουμε κάτω από τον ζυγό των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου. Για ποια ‘’ανάπτυξη’’ θα μας μιλήσουν, αυτοί που έχουν δεσμευτεί και υλοποιούν όλα τα ‘’προαπαιτούμενα” των μνημονίων; Αυτοί που χρόνια τώρα ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και κάθε κοινωνικό αγαθό. Όλοι αυτοί χρόνια τώρα δεν έχουν δώσει δεκάρα τσακιστή για τα βάσανα που περνάει ο άνεργος, η νεολαία, ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο μικροεπαγγελματίας και ο συνταξιούχος οι οποίοι αργοπεθαίνουν κάθε μέρα υπό το βάρος της υπέρογκης φορολογίας και τα πενιχρά έσοδα. Αυτοί που κάθε μέρα διαλύουν κάθε κοινωνική δομή του κράτους στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και του κέρδους, τώρα θα μας μιλήσουν για ανάπτυξη και μάλιστα δίκαιη. Αλλά “δίκαιη ανάπτυξη” στον καπιταλισμό; Σε μια χώρα στην οποία η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις) έχουν διαλύσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Δεν χρειαζόμαστε άλλους “σωτήρες”. Χρειαζόμαστε και παλεύουμε για ένα ανασυγκροτημένο και ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα επιβάλει τα δικά του όργανα και τους δικούς του θεσμούς σε αντιπαράθεση και σε ρήξη με τους θεσμούς του τοπικού και Κεντρικού Κράτους, με τα “εθνικά” και τα “υπερεθνικά” συμφέροντα. Εμείς δεν έχουμε θέση σε τέτοιες φιέστες που εξαπατούν τον λαό. Ας κουβεντιάσουν μεταξύ τους υπό αστυνομική προστασία αφού δεν τολμούν να βγούνε στο λαό. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής τους, για τη ρήξη με τα μνημόνια, το ευρώ και την Ε.Ε., και για ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας».
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Η κίνηση «Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία», καλώντας σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, αύριο Τετάρτη στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως «η φιέστα του «Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνέδριου» που διοργανώνει στις 10 και 11 Οκτώβρη στη Λάρισα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και τον λαό της Θεσσαλίας. Οι εργολάβοι των μνημονίων, αυτοί που βύθισαν στη φτώχεια και την ανέχεια κάθε λαϊκή οικογένεια, μας παρουσιάζονται σήμερα σαν πλασιέ της «ανάπτυξης». Σε μια Θεσσαλία που οι τωρινές και προηγούμενες πολιτικές την έφτασαν να είναι από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης, με κατά κεφαλή ΑΕΠ στο μισό (51%) του μέσου όρου της ΕΕ, με δεκάδες κλειστά εργοστάσια, τεράστια αποβιομηχάνιση, πάνω από 20% επίσημη ανεργία (μόνιμα στις τρεις πρώτες περιφέρειες της χώρας με τη μεγαλύτερη ανεργία), χιλιάδες λουκέτα σε μικρομάγαζα και αυτοαπασχολούμενους, με τη μικρομεσαία αγροτιά να φτωχοποιείται και να ξεκληρίζεται από τις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ».
ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ
Κάλεσμα σε συγκέντρωση, στις 7 το απόγευμα αύριο Τετάρτη στην πλατεία Αβέρωφ, ενόψει της άφιξης του Αλ. Τσίπρα απευθύνει και η Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας. Ενάντια, όπως σημειώνεται στο κάλεσμα, στην «υπογραφή μνημονίων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις, τον ΕΝΦΙΑ, τις κατασχέσεις, τις περικοπές, την εξαθλίωση, την φτωχοποίηση, την καταστολή».
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass