ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Μέτρα για δημογραφικό πριν σβήσουν τα φώτα στα χωριά!

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2017 16:39

«Η Εκκλησία στηρίζει τον θεσμό της οικογένειας, όχι μόνο με το κήρυγμά της αλλά και έμπρακτα, με συγκεκριμένες δράσεις, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές, όπως στη Θράκη, με το πρόγραμμα ενίσχυσης του τρίτου παιδιού των χριστιανικών οικογενειών».

Τα παραπάνω σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κ. Παύλο, κατά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια Επιτροπή.
Ο Θεσσαλός πολιτικός έδειξε ενδιαφέρον «αν παρά την κρίση υπάρχει σχέδιο επέκτασης του πιλοτικού προγράμματος και σε άλλες περιοχές που έχουν φοβερή δημογραφική κάμψη», όπως τα Γρεβενά, όπου «οι θάνατοι είναι τριπλάσιοι από τις γεννήσεις». Επιπλέον, συνεχάρη τον ιεράρχη «για το πρόγραμμα που έχετε αναλάβει στη μητρόπολή σας -και μακάρι να βρει μιμητές και αλλού- της εγκατάστασης πολύτεκνων οικογενειών στα χωριά που πραγματικά ερημώνουν. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στα επόμενα 20, 30 χρόνια δεν θα βρίσκουμε αναμμένα φώτα στα χωριά. Εγώ πολιτεύομαι σε ένα νομό, ο οποίος έχει ακόμη ζωντάνια. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν χωριά στα οποία περνάμε το βράδυ, επιστρέφοντας από επισκέψεις και περιοδείες και βλέπουμε όλο και λιγότερα φώτα κάθε χρόνο σε σπίτια να ανάβουν».
Ο κ. Χαρακόπουλος με αφορμή την παρατήρηση της προέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Ασφάλειας κ. Δανέλλη- Μυλωνά ότι «τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε αύξηση των τροχαίων» ζήτησε «να υιοθετήσουμε θετικά υποδείγματα από άλλες χώρες για την ανάσχεση του δημογραφικού κατήφορου». Ενώ, απευθυνόμενος στον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ κ. Αθανασόπουλο, υποστήριξε ότι «πέρα από την εντατικοποίηση των ελέγχων, το πιο σημαντικό, το οποίο μακροπρόθεσμα έχει θετικότερα αποτελέσματα, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Θα πρέπει να δούμε πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αναλάβετε δράσεις με μεγαλύτερη ένταση για τη διαμόρφωση της κατάλληλης οδηγικής αγωγής».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τη Γενική Γραμματέα Ισότητας κ. Κούβελα να καταθέσει «συγκεκριμένες προτάσεις για βελτιώσεις στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης της προσωπικής και οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή των γυναικών».
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφορικά με το ζήτημα που έθεσε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τριτέκνων κ. Χριστοθανόπουλος, για την εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους είπε ότι «σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν πρόνοιες της πολιτείας για τη στήριξη πολυμελών οικογενειών, όπως είναι και οι τρίτεκνες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass