ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 40 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Τέλος εποχής» για την ΕΡΤ από απόψε

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2013 22:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:48
Σταματούν απόψε οι μεταδόσεις της ΕΡΤ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Στη θέση της, ανέφερε, θα δημιουργηθεί σύγχρονος δημόσιος αλλά όχι κρατικός οργανισμός ραδιοτηλεόρασης.

 Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά και ότι ο νέος οργανισμός θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Επίσης είπε ότι στο μεσοδιάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου οργανισμού οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ. Λίγο νωρίτερα, είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία δινόταν η δυνατότητα στους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μίας ΔΕΚΟ, σε περίπτωση που αυτή κλείσει. Το σχετικό κείμενο υπογράφεται απ' όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τον πρωθυπουργό.

 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με την απόφαση, οδηγούνται 40 εργαζόμενοι της ΕΡΤ και του δικτύου της ελληνικής ραδιοφωνίας-τηλεόρασης στη Θεσσαλία στην ανεργία, εκ των οποίων 15 δημοσιογράφοι και 25 τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό και παραγωγοί.

 Η ΠΡΑΞΗ

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια». Επίσης, σημειώνει ότι σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμισης των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass