ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΙΕΡΙΣΣΟΥ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ

Τέτοιες συλλήψεις δεν γίνονται μεσημέρι…

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 3:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:34
ΙΕΡΙΣΣΟΣ
Σαφές μήνυμα προς τους κατοίκους της Ιερισσού στέλνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, με αφορμή τα επεισόδια της Τετάρτης.
"Δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα γεγονότα της Κερατέας. Ο νόμος θα επιβληθεί και θα αποκατασταθεί η αίσθηση της νομιμότητας. Το κράτος δεν μπορεί να υποχωρήσει, γιατί δεν θα είναι κράτος", τόνισε ο Νίκος Δένδιας.
Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα 99,5 υπεραμύνθηκε της τακτικής της αστυνομίας που συνέλαβε τα ξημερώματα τους υπόπτους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
"Έχετε δει πολλές συλλήψεις για τέτοια κακουργήματα να γίνονται μέρα μεσημέρι ενώπιον πάντων;", διερωτήθηκε και πρόσθεσε: "Γίνονται όταν αυτός που έχει την υπηρεσιακή ευθύνη αποφασίζει ότι είναι ασφαλέστερο να γίνει. Είναι απολύτως στο πλαίσιο Συντάγματος και νόμου και έτσι πρέπει να γίνεται. Να ανοίξουμε κουβέντα για ένταλμα για επτά κακουργήματα και 10 πλημμελήματα, που αν τα διαβάσετε θα ανατριχιάσετε, τι ώρα εκτελείται; Να περιορίσουμε την αστυνομία 10-1, μήπως;".
Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει πολιτική κάλυψη στα επεισόδια της Ιερισσού και στις διάφορες δράσεις κατά της επένδυσης των ορυχείων χρυσού στη Χαλκιδική.
"Θα πρέπει να σκεφτεί καλά αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει θεσμική υποχρέωση προς το Σύνταγμα, τους νόμους και την κοινωνία", τόνισε.
Και πρόσθεσε: "Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι οι κινητοποιήσεις εκεί υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να το πω, θα πρέπει να το αποδείξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρέχει πολιτική κάλυψη σε αυτά τα φαινόμενα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρέχει πολιτική κάλυψη σε ανθρώπους που κατηγορούνται με επτά κακουργήματα και 10 πλημμελήματα. Παρίστατο εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής, τι ανακατεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Η αστυνομία προστατεύει τον νόμο και την τάξη και το δικαίωμα του επιχειρείν όλων μας. Δεν υπάρχουν αποφάσεις στο ΣτΕ για τη συγκεκριμένη επιχείρηση; Δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις; Παράνομη κατάσταση καλύπτει η αστυνομία;".
ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ
Με οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού τους αλλά και σειρά κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, «απαντούν» οι κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής στην προχθεσινή επεισοδιακή σύλληψη των δύο συντοπιτών τους, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
Από το πρωί, κάτοικοι της Ιερισσού έχουν στήσει οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού τους, αποκλείοντας έτσι οδικά την πρόσβαση ή τη διέλευση των οχημάτων από την περιοχή.
Την ίδια ώρα, σειρά κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες προγραμματίζουν κάτοικοι της Ιερισσού μαζί με τις επιτροπές αγώνα από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.
Σήμερα και αύριο το απόγευμα θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ, για αύριο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται από χθες οι δύο συλληφθέντες. Επιπλέον, το Σάββατο θα διαδηλώσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι, θα συγκεντρωθούν πάλι έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.
Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ
Υπέρ της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής τάχθηκε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του 2ου επιχειρηματικού φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Αναλυτικότερα, κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στις Σκουριές, ο κ.Μηταράκης δήλωσε τη στήριξή του σε επενδύσεις που έχουν εκπληρώσει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια και έχουν πάρει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις.
 "Σε αυτή τη χώρα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους και κάθε επένδυση να την αντιμετωπίζουμε με πολύ σκληρά κριτήρια, και περιβαλλοντικά, και γενικότερα νομικής φύσης, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να λειτουργεί ο νόμος. Αυτές οι επενδύσεις, που δεν συνάδουν με την προστασία του περιβάλλοντος και που δεν καλύπτουν τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, που θέτει η ελληνική πολιτεία, φυσικά και δεν θα γίνουν. Οι επενδύσεις, όμως, που έχουν εκπληρώσει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, έχουν πάρει τις απαιτούμενες εγκρίσεις και έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια, είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσουν", είπε χαρακτηριστικά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass