Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ:

Μας πρόσφεραν χολή και όξος…

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:34
ΑΘΗΝΑ
Την πικρία και την απογοήτευσή του για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.
«Δυστυχώς οι εταίροι μας, κυρίως οι ισχυροί ταγοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντί συμπαράστασης και αλληλεγγύης, μας προσέφεραν "χολήν και όξος"», ανέφερε ο κ. Ομήρου και πρόσθεσε ότι η κρίση της Ευρώπης είναι, κατά βάση, κρίση αξιοπιστίας, γιατί, όπως είπε, παραβιάζεται η θεμελιώδης αρχή της αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα όχι μόνο για την κοινωνική συνοχή αλλά και για την πολιτική συνοχή.
«Χρειαζόμαστε θεμελιακές αλλαγές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.
Εξάλλου, ο κ. Παπούλιας, αφού τόνισε ότι συμπάσχει η Ελλάδα με την Κύπρο, επισήμανε ότι εξόργισε η πρόσφατη αναφορά του για επιλεκτικότητα της απόφασης, σχετικά με την Κύπρο.
Και υπογράμμισε: «Το ζήτημα είναι ακριβώς, τα ευρωπαϊκά θεσμικά συλλογικά όργανα να παίρνουν αποφάσεις που να εφαρμόζονται. Διότι, σήμερα, δυστυχώς, στο χώρο της οικονομικής διακυβέρνησης, κυβερνούν οι περίφημες αγορές και όχι οι δημοκρατικά νομιμοποιημένοι θεσμοί, που είναι τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις».
ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς την Τουρκία, έστειλε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, πως η οικονομική δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα του «δεν θα πρέπει να δώσει την εντύπωση -και κανείς να μην διανοηθεί- ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, για επιβουλή εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας και άλλων συμφερόντων της Κύπρου»
Ο κ. Ομήρου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου, μεταξύ άλλων, συζήτησαν την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν Αθήνα και Λευκωσία, στα εθνικά ζητήματα.
«Μαζί θα δώσουμε τη μάχη του Ελληνισμού» τόνισε ο κ. Ομήρου κατηγορώντας ευθέως τους Ευρωπαίους για παραβίαση της θεμελιώδους αρχής της αλληλεγγύης. «Μας έδωσαν χολή και όξον», είπε, τονίζοντας πως δεν μπορεί να συνεχιστεί το χάσμα μεταξύ Βορρά-Νότου, καθώς δεν είναι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και η πολιτική συνοχή, που θα μπει σε δοκιμασία.
"Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης", κατέληξε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής.
ΜΕ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ
Την πλήρη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και όλων των Ελλήνων στη δύσκολη μάχη που δίνει ο κυπριακός λαός και η Κύπρος εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Κύπριο ομόλογό του Γιαννάκη Ομήρου.
Στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στη Βουλή ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει η κυπριακή βουλή τονίζοντας ότι έχει μπροστά της εξίσου δύσκολο έργο το οποίο όμως είναι αναγκαίο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass