Πόλεμος Ανδρουλάκη-Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

* ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ * ΟΙ «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ» Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 7:10

ΑΘΗΝΑ
Λίγες μόνο ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι βγάζουν μαχαίρια και το πολιτικό θερμόμετρο στο εσωτερικό του κόμματος ανεβαίνει επικίνδυνα.

Η καλή εικόνα που γεννήθηκε από την τηλεμαχία των υποψηφίων αρχηγών απειλείται να τιναχθεί στον αέρα και το θετικό κλίμα να ξεχαστεί, κάτι που, όλοι στη Χαριλάου Τρικούπη, φοβούνται ότι μπορεί να δημιουργήσει αρνητικό μομέντουμ και να επηρεάσει αρνητικά την συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία.
Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές ώρες από το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων και ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Χάρη Δούκα αντιπαρατίθενται πλέον ανοιχτά. Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία κατηγορεί το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη για επιθέσεις στο πρόσωπό του.
Συγκεκριμένα, ο Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς». Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε πολύ σκληρές εκφράσεις κάνοντας λόγο για «ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα», κατηγορώντας τους συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη ότι «αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου», ενώ καλεί τον ίδιο να πάρει θέση, αλλιώς θα τον θεωρήσει συνυπεύθυνο.
Από τη μεριά του, το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, απαντώντας στη δήλωση του Χάρη Δούκα, αναφέρει ότι «κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου», ενώ τονίζει να «μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση».ΟΙ «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ»
Η κόντρα Ανδρουλάκη – Δούκα φαίνεται ικανή να εκτροχιάσει το κλίμα ενόψει των εκλογών. Ο Παύλος Γερουλάνος ήταν ο πρώτος που έσπευσε να παρέμβει «πυροσβεστικά», ζητώντας σοβαρότητα και ενότητα στην πράξη. «Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από το debate επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με συντεταγμένο και πολιτισμένο τρόπο». Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν. Απαιτείται σοβαρότητα και αίσθημα ενότητας από όλους. Στην πράξη. Όχι στα λόγια. Και να σκεφτόμαστε όλες και όλοι ότι τη Δευτέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή, στο ίδιο κόμμα θα είμαστε. Το οφείλουμε στην Παράταξη, το οφείλουμε στην Πατρίδα».
Με σκωπτικό τρόπο παρενέβη και η Άννα Διαμαντοπούλου στην αντιπαράθεση και έγραψε στο Χ: «Σύντροφοι, προσοχή μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass