Τα νησιά μας στοιχείο διασφάλισης της κυριαρχίας

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2024 7:31

ΚΥΘΗΡΑ
Μηνύματα προς την Τουρκία φρόντισε να στείλει από τα Κύθηρα ο Νίκος Δένδιας, ενώ αίσθηση προκάλεσε μια φράση του με έναν απευκταίο «χρησμό» για το πολιτικό του μέλλον. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, χθες στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 80ης επετείου από την Απελευθέρωση των Κυθήρων.
Λίγες ώρες μετά το ημίωρο τετ-α-τετ Μητσοτάκη και Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Δένδιας έστειλε ένα μήνυμα στην αντίπερα όχθη χαρακτηρίζοντας το ανατολικό άκρο των Επτανήσων ως «ένα εξαιρετικά στρατηγικό σημείο για την Ελλάδα, ένα εξαιρετικά στρατηγικό σημείο για την Ανατολική Μεσόγειο», καθώς όπως είπε ο Νίκος Δένδιας ο έλεγχος της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής και των διόδων εδώ (σ.σ. στα Κύθηρα) εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε και άλλες επισκέψεις στα μικρά νησιά του Αιγαίου, ως πάγια πολιτική του ίδιου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, χαρακτηρίζοντας τα νησιά κύριο στοιχείο της διασφάλισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι είναι αυταπάτη πώς η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει χωρίς την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στα πελάγη μας, ενώ τόνισε ότι είναι απόλυτη διάθεση της κυβέρνησης να διασφαλίσει τη διατήρηση ισχυρού και ακμαίου ελληνικού πληθυσμού στα μικρά νησιά, και διά αυτών και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, να διασφαλιστούν η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε μια αποστροφή του λόγου του Νίκου Δένδια περί πολιτικών εξοριών. «Οι πολιτικοί δεν εξορίζονται πλέον. Ο ελληνικός λαός απλώς όταν κρίνει ότι δεν τους υπηρετεί, τους στέλνει στο σπίτι τους, και πολύ καλά πράττει» είπε στους παριστάμενους και εξέφρασε την ευχή «Αν εν πάση περιπτώσει, πράγμα που απεύχομαι, αν επρόκειτο ποτέ να εξοριστώ, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι θα παρακαλούσα να με στείλουν εδώ, στα Κύθηρα!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass