Αύξηση μισθών, καλύτερο ΕΣΥ και αυτοδυναμία της ΝΔ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2024 13:15

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(Του απεσταλμένου της «ΕτΔ» Γιώργου Ρούστα)
Αύξηση μισθών και καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι οι δύο μεγάλοι στόχοι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το 2027, όπως τους προσδιόρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Κυριακής.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, κυριάρχησαν περισσότερο τα ζητήματα καθημερινότητας με έμφαση να δίνεται στα οικονομικά, το στεγαστικό πρόβλημα και το ΕΣΥ, παρά στην πολιτική, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται αισιόδοξος για την κυβερνητική πορεία της ΝΔ, με αφορμή και τα εσωκομματικά προβλήματα που ταλανίζουν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όσον αφορά στη Θεσσαλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της «ΕτΔ» για την αντιπλημμυρική θωράκισή της, επανέλαβε όλα όσα υποστήριξε προ ημερών στη Νίκαια, σημειώνοντας την πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα. «Η παρέμβαση που γίνεται στη Θεσσαλία είναι συνολική, μεγάλη. Πάντα μπορούμε καλύτερα, πάντα μπορούμε πιο γρήγορα. Ο κάθε πολίτης ο οποίος δεν έχει πάρει την αποζημίωσή του, υπάρχει ένας ειδικός λόγος που δεν την έχει πάρει, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το ξεπεράσουμε, όμως και πάρα πολλοί άλλοι πολίτες έχουν ήδη πάρει τις πρώτες αποζημιώσεις και κάνουν τα βήματά τους για να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους.
Σχετικά με τη δίκη των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης αφού διευκρίνισε ότι πρόκειται «αυστηρά για ζήτημα της δικαιοσύνης», δήλωσε ότι «η δίκη θα πρέπει να έχει ξεκινήσει μέσα στο 2024».
Αναλυτικότερα:
Τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το 2027 περιέγραψε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ. «Έχουμε χίλιες μέρες καθαρό πολιτικό χρόνο και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις παρά το όποιο πολιτικό κόστος. Εξάλλου αποδείξαμε και στο παρελθόν ότι τολμούμε και δεν τις φοβόμαστε. Η Ελλάδα του 2027 θα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα. Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα, είναι κόμμα εξουσίας και προσέρχεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να κερδίσει» σημείωσε. Σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε ότι η αυτοδυναμία στο τέλος της τετραετίας δεν είναι εφικτή, λέγοντας «σε όσους προβλέπουν ότι είναι άπιαστο όνειρο η αυτοδυναμία, συνιστώ υπομονή». Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε έντονη κριτική στην αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε “πολιτική αφασία” και το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε όλες τις μεταρρυθμίσεις που κινούνταν σε μία προοδευτική κατεύθυνση».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Όπως και στην προχθεσινή του ομιλία, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των μισθών, υποσχόμενος αύξησή τους, με τον κατώτατο μισθό να φτάνει στα 950 ευρώ, με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού να πραγματοποιείται τον Απρίλιο τους 2025, με προοπτική να φτάσει τα 1500 ευρώ.  Υπενθυμίζουμε πως όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης πως στόχος είναι ο κατώτατος μισθός από τα 830 ευρώ σήμερα, να ανέλθει στα 950 ευρώ μέχρι τον Απρίλιο του 2027, συμπαρασύροντας αυτόματα προς τα πάνω τις τριετίες και πολλά επιδόματα. Για την ακρίβεια, αναγνώρισε την απότομη αύξηση τιμών λόγω του διεθνούς πληθωρισμού, τόνισε ότι η χώρα μας ξεκίνησε με χαμηλότερους μισθούς βγαίνοντας από την κρίση και πως η ακρίβεια είναι το άθροισμα επιμέρους πληθωριστικών τάσεων σε διάφορες οικονομικές δραστηριότητες.
Για τη στέγαση, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πλέγμα μέτρων για περισσότερες ευκαιρίες να αποκτήσουν οι πολίτες το δικό τους σπίτι και να υπάρξουν περισσότερα σπίτια στην αγορά.
ΕΣΥ
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι επί 2,5 χρόνια υπήρχε πανδημία στην οποία ανταποκρίθηκε το ΕΣΥ. Αλλά-προσέθεσε- η μάχη κερδήθηκε παρά τις δυσκολίες, όμως όπως και παντού, η μονοθεματική αντιμετώπιση της πανδημίας, έφερε κάποια πράγματα πίσω. Τόνισε επίσης ότι οι μισθοί των γιατρών αυξήθηκαν όχι ευκαταφρόνητα, υπήρξε η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών που προσθέτει εισόδημα. Δημιουργούνται -σημείωσε- πλαίσιο ελκυστικών κινήτρων για προσέλκυση γιατρών ειδικά στην παραμεθόριο, μπορούν να ασκούν οι γιατροί του ΕΣΥ και ιδιωτικό έργο, ενώ έγιναν προσλήψεις. Υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα όπως π.χ. στα έκτακτα περιστατικά είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι θα δούμε αλλαγές το επόμενο διάστημα στα Επείγοντα με προσλήψεις. Τόνισε ότι δεν θέλουμε επιτάξεις δεν χρειάστηκε να γίνουν γιατί είναι προσωρινές λύσεις και τόνισε ότι πέρα από τα προβλήματα υπάρχει και η πλευρά που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για τη δημόσια δωρεάν παιδεία και την ενίσχυσή της και ειδικότερα για τη συγχώνευση τάξεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου. «Αποδίδω μεγάλη σημασία στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι άλλα είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη επανάσταση με την είσοδο της τεχνολογίας στα σχολεία που διευκολύνει το εκπαιδευτικό έργο αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το μάθημα.
Σε ερώτηση για τα ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα που ενδιαφέρθηκαν να δημιουργήσουν παραρτήματα στην Ελλάδα, είπε ότι υπάρχει ένα αυστηρό πλαίσιο για ίδρυση παραρτημάτων που περνούν από τριπλό φίλτρο. Υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον σημείωσε, και για συμπράξεις με το δημόσιο πανεπιστήμιο. Μέσα στους επόμενους μήνες υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, θα έχουμε συγκεκριμένες εξαγγελίες. “Στηρίζω ανεπιφύλακτα αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση που θα ωφελήσει και το δημόσιο πανεπιστήμιο που το στηρίζει η κυβέρνηση” είπε και προσέθεσε ότι το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία δεν δούλεψε όπως είχε σχεδιαστεί. Πάντως τόνισε ότι σήμερα όποτε υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές οι πρυτάνεις ζητούν παρέμβαση της αστυνομίας, και η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη ανομίας στα ΑΕΙ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι θα αναλάβει προσωπικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η στρέβλωση στην αγορά ενέργειας με αφορμή τις μεγάλες αυξήσεις που παρατηρούνται στα τιμολόγια ρεύματος στην Ανατολική Ευρώπη και κυρίως στα Βαλκάνια, εν αντιθέσει με τη Βόρεια Ευρώπη και χώρες όπως για παράδειγμα η Αυστρία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε δύο φορές για την φορολόγηση των «ουρανοκατέβατων» -όπως τα χαρακτήρισε- κερδών των εταιρειών, με το δεύτερο πεδίο των πρωτοβουλιών του να εστιάζει στον εθισμό των νέων από τα Social Media, κάνοντας λόγω για «κίνδυνο ψυχικής υγείας», ενώ συμπλήρωσε ότι «το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό και γενικό για όλους και μόνο έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Όλα στην ώρα τους και κυρίως στις αρχές του 2025», απάντησε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για το πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα χαρακτήρισε λυπητερή τη σύνδεση του θέματος με τον Νίκο Δένδια.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συζήτηση που θα ξεκινήσει σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, ευχόμενος να έχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση από την αντιπολίτευση. Χαρακτήρισε δε ανησυχητικό το φαινόμενο που δημιουργείται με την άνοδο της ακροδεξιάς, κυρίως στην Ευρώπη και τη συνέδεσε με τη διαχείριση των ζητημάτων παράνομης μετανάστευσης. «Αυτό το πρόβλημα στην Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό το έχουμε αντιμετωπίσει. Σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όλοι συζητούν για τον αριθμό των Τούρκων επισκεπτών που έρχονται με τη γρήγορη visa και όχι για το πόσοι -γιατί είναι πολύ λίγοι- μετανάστες ή υποψήφιοι εν δυνάμει πρόσφυγες βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας». Επανέλαβε τις επενδύσεις που έχουν γίνει στα εξοπλιστικά προγράμματα σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αποτρεπτική δύναμη της χώρας.
«Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο θωρακισμένη από ότι ήταν το 2019» και εξέφρασε τη λύπη του για όποιους προσπαθούν να κάνουν πολιτική σπέκουλα με τα εθνικά θέματα. Σχετικά με το δικό του πολιτικό μέλλον προέτρεψε τους δημοσιογράφους να μην βιάζονται να «τον βγάλουν στη σύνταξη», ενώ διέψευσε δημοσιεύματα που μιλούν για αξιοποίησή του στην ηγεσία κάποιου κορυφαίου Ευρωπαϊκού Οργάνου.
ΤΕΜΠΗ
Σχετικά με την πολύκροτη δίκη των Τεμπών, αλλά και τα όσα ακούγονται γι’ αυτήν ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση για την εξέλιξη 19 μήνες μετά την τραγωδία, αλλά και τις καταγγελίες συγγενών και θυμάτων ότι «υπήρξε μία επιχείρηση συγκάλυψης» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «παραπληροφορεί και αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της». Όπως και ζητήματα που έχει θέσει η αντιπολίτευση αναφορικά με το κράτος δικαίου.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι «όλες οι θεωρίες που διακινούνται περί συγκάλυψης είναι απαράδεκτες και νομίζω ότι θα φανεί και ξεκάθαρα από την έρευνα της Δικαιοσύνης.
«Εμείς έχουμε πει πολλές φορές ότι μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να αποδώσει τις πραγματικές ευθύνες γι’ αυτή την τραγωδία.
Και θα σταθώ στις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, ότι η δίκη αυτή θα ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους. Και πρέπει να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στη δεύτερη επέτειο αυτής της τραγωδίας, χωρίς να έχει ξεκινήσει η δίκη. Αυτό προφανώς δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την Ελληνική Κυβέρνηση.
Νομίζω, όμως, ότι όλοι και στη δικαιοσύνη αντιλαμβάνονται, παρότι είναι μία εξαιρετικά σύνθετη υπόθεση αυτή, ότι πλήττεται το κύρος της Δικαιοσύνης αν δεν κάνουμε και δεν κάνει πρωτίστως η δικαιοσύνη -εμείς μόνο διευκόλυνση μπορούμε να κάνουμε- ό,τι περνάει από το χέρι της, ώστε η δίκη αυτή να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν».

 

***

Θα πάρουν χρόνο τα μεγάλα έργα υποδομής στη Θεσσαλία

Σε 3 επίπεδα οι παρεμβάσεις μας στη Θεσσαλία, δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση της «ΕτΔ»

DEU1.jpg

Σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, ερωτηθείς από την «ΕτΔ» και τον Γιώργο Ρούστα ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ο σχεδιασμός εστιάζει στον καθαρισμό και διανοίξεις ρεμάτων και στις επισκευές αναχωμάτων, όπως και στα έργα ορεινής υδρονομίας. Κι όλα αυτά σε πολύ στενή συνεργασία με τον περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα.

Πιο συγκεκριμένα:
Γιώργος Ρούστας: Καλησπέρα, κ. Πρόεδρε. Πρόσφατα επισκεφθήκατε τη Θεσσαλία. Ενημερωθήκατε για την πορεία αποκατάστασης των έργων στις υποδομές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Ανακοινώσατε και τα αντιπλημμυρικά έργα που θα ξεκινήσουν. Θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω αν είστε ικανοποιημένος από την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στις πληγείσες υποδομές και ποιο είναι το χρονικό περιθώριο, το πλάνο που έχετε ορίσει για την ενίσχυση των κατοίκων, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος στην πληγείσα Θεσσαλία. Ας μου επιτραπεί να βάλω σε αυτή την ερώτηση και τη Βόρεια Εύβοια, η οποία επίσης επλήγη από την κλιματική κρίση. Ευχαριστώ.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να ξεκινήσω από το τελευταίο. Τα έργα αποκατάστασης στη Βόρεια Εύβοια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 απέδωσαν. Και θα έλεγα ότι η Βόρεια Εύβοια πάτησε στα πόδια της, γρηγορότερα ενδεχομένως απ’ ό,τι το αναμέναμε, με μια σειρά παρεμβάσεων: στηρίξαμε το τουριστικό προϊόν, κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις αντιπλημμυρικές στα ορεινά της Βόρειας Εύβοιας, αντίστοιχες με αυτές που θέλουμε να κάνουμε στη Θεσσαλία. Και οι παρεμβάσεις αυτές μέχρι στιγμής τουλάχιστον φαίνεται να αποδίδουν. Θα μπορούσα να μιλάω πάρα πολλή ώρα, γιατί μίλησα πολλή ώρα στη Θεσσαλία, απλά για το εθνικό ακροατήριο να πω ότι γίνονται παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα. Οι πρώτες είναι οι άμεσες παρεμβάσεις που δρομολογούνται από την Περιφέρεια, με σημαντική οικονομική στήριξη από την πολιτεία. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Κουρέτα στο ζήτημα αυτό. Έχουμε προτεραιοποιήσει τις παρεμβάσεις. Βασικά μιλάμε για καθαρισμούς και διανοίξεις ρεμάτων και για επισκευές αναχωμάτων. Αυτά γίνονται ήδη, όπως ξέρετε, και είναι η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε μία ενδεχομένη επόμενη πλημμύρα.
Η δεύτερη γραμμή άμυνας είναι τα έργα ορεινής υδρονομίας, αυτά στα οποία αναφέρθηκα πριν. Είναι έργα τα οποία οι πιο πολλοί δεν θα τα δουν ποτέ, αλλά είναι έργα τα οποία γίνονται σε χειμάρρους, κυρίως στα βουνά στα δυτικά και τα οποία είναι εξαιρετικά αποδοτικά για να περιορίσουν την ταχύτητα του νερού, αλλά και τον όγκο του νερού. Να έρθει λιγότερο νερό και να έρθει και πιο αργά το νερό, ώστε να μην έχουμε μαζικά πλημμυρικά φαινόμενα και αυτά τα έργα μπορούν να ξεκινήσουν να υλοποιούνται άμεσα. Έχουμε 200 εκατομμύρια στη διάθεσή μας.
Η τρίτη κατηγορία έργων που είναι και η πιο δύσκολη, και αυτή που θα πάρει τον περισσότερο χρόνο, είναι τα μεγάλα έργα υποδομής της Θεσσαλίας. Έχουμε ήδη μία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να μελετήσουμε τα μεγάλα φράγματα στο Μουζάκι, στην Πύλη, να μελετήσουμε τη διώρυγα της Γυρτώνης, η οποία στέλνει νερό από τον Πηνειό προς την Κάρλα, αλλά και τη νέα διευθέτηση της Κάρλας.
Αυτά δε θα γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε ότι έχουμε χρηματοδότηση για τις πρώτες μελέτες, για να ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε να κάνουμε. Όπως είπα και στη Θεσσαλία, κάποια έργα τα οποία είναι πολύ μακρόπνοα και τα οποία χρειάζονται χρόνια για να υλοποιηθούν, μερικές φορές άλλος τα σχεδιάζει, άλλος τα υλοποιεί και άλλος τα εγκαινιάζει. Αυτή η κυβέρνηση μετά βεβαιότητος θα σχεδιάσει και θα αρχίσει να υλοποιεί τα έργα αυτά, αλλά δε θα γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Αλλά βάζουμε ένα πρώτο, πολύ σημαντικό θεμέλιο για να αντιμετωπίσουμε όχι απλά τη Θεσσαλία αντιπλημμυρικά, αλλά για να αρχίσουμε να λύνουμε το πρόβλημα το οποίο αφορά την άρδευση της Θεσσαλίας και με άλλα έργα υποδομής. Είχαμε μια μικρή εμπλοκή στο έργο του Ταυρωπού, αλλά πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί. Είναι ένα μεγάλο έργο που αφορά τα αρδευτικά κανάλια της Θεσσαλίας, για να μπορούμε να μη χάνουμε νερό, όπως το είπαμε πριν.
Άρα, η παρέμβαση που γίνεται στη Θεσσαλία είναι συνολική, μεγάλη. Πάντα μπορούμε καλύτερα, πάντα μπορούμε πιο γρήγορα. Ο κάθε πολίτης ο οποίος δεν έχει πάρει την αποζημίωσή του, υπάρχει ένας ειδικός λόγος που δεν την έχει πάρει, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το ξεπεράσουμε, όμως και πάρα πολλοί άλλοι πολίτες έχουν ήδη πάρει τις πρώτες αποζημιώσεις και κάνουν τα βήματά τους για να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους.

 

 

***

Στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου

DEU2.jpg*Σχεδόν 2,5 ώρες διήρκησε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος απάντησε σε 39 ερωτήσεις έναντι 35 που τέθηκαν πέρυσι.

*Η «ΕτΔ» ήταν το μοναδικό ΜΜΕ της Θεσσαλίας που έθεσε ερώτημα στον πρωθυπουργό, ενώ οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τα μέσα της περιφέρειας ήταν λίγες.

*Στη συνέντευξη Τύπου ουσιαστικά καλύφθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας και κυριάρχησαν τα οικονομικά, με την αύξηση μισθών, το στεγαστικό πρόβλημα και σε δεύτερο βαθμό τα προβλήματα της Υγείας και της Παιδείας.
*Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις ιδιαίτερα για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, όπως και να ευχηθεί να γίνει πράξη η μετακίνηση οπαδών στα γήπεδα. Σημείωσε δε τις προσπάθειες που γίνονται για την αξιοποίηση της τεχνολογίας ως προς την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

*Δυστυχώς δεν υποβλήθηκε καμία ερώτηση προς τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα.

*Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ευδιάθετος πριν τη συνέντευξη Τύπου συζητώντας με τους δημοσιογράφους τόσο για τη σαββατιάτικη ομιλία και τις εντυπώσεις τους όσο και για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.*Οι εξελίξεις αυτές τον βοήθησαν να ξεπεράσει τον «σκόπελο» των ερωτήσεων που αφορούσαν στις απουσίες των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από την ομιλία του το Σάββατο, αλλά και σε κάποιες κριτικές που δέχεται εντός του κόμματος, όπως αυτές του Νικήτα Κακλαμάνη, σημειώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι δημοκρατικό κόμμα και παραμένει ενωμένη σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

*Με αυτοκριτική διάθεση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός όταν αναφέρθηκε στην απονομή της δικαιοσύνης.
«Πρέπει να τρέξει γρηγορότερα γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις» ανέφερε, ενώ έκανε λόγο για τις αστοχίες που σημειώθηκαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική.
Αναφορά έκανε και στη δημιουργία και εν συνεχεία κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ενώ για το ΕΣΥ παραδέχτηκε ότι «χρειάζονται περισσότερες παρεμβάσεις» εξού και ο μεγάλος στόχος που έθεσε ο ίδιος για το ‘27.

*«Πιο γρήγορα, πιο δίκαια, πιο αποτελεσματικά», το φετινό τρίπτυχο που κυριάρχησε στο κυβερνητικό σύνθημα της ΔΕΘ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass