Διαχειρίσιμες οι ροές προσφύγων στα νησιά

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά το νερό έχει μπει στο αυλάκι, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2024 8:30

ΑΘΗΝΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα υπουργεία όπου υπήρξε αλλαγή ηγεσίας, πέρασε χθες την πόρτα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για να συναντήσει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ευχήθηκε στο νέο υπουργό καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο δημιουργήθηκε στις αρχές μιας πολύ μεγάλης κρίσης το 2020 και τόνισε πως η χώρα υλοποιεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.
«Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η κυβέρνηση είναι θετικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «εργαζόμαστε να αυξήσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων ώστε να έχουμε μια σταθερή ροή χρηματοδότησης» με την Ελλάδα να διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό.
Υπογράμμισε επίσης ότι αναγνωρίζεται η υποδειγματική δουλειά που έχει γίνει από τη χώρα μας, καθώς η συνεργασία με την Τουρκία αποδίδει χωρίς να υπάρχει χαλάρωση από την πλευρά της Άγκυρας στην επιτήρηση της ακτογραμμής της. Επίσης σημείωσε πως το υπουργείο αντιμετωπίζει και τις νέες προκλήσεις της νόμιμης μετανάστευσης και ότι η κυβέρνηση είναι σε επιφυλακή προκειμένου να συνεχιστεί η αποτροπή στη θάλασσα, επειδή οι διακινητές αλλάζουν διαρκώς δρομολόγια και τρόπους για να μεταφέρουν ανθρώπους στην Ευρώπη Οι ροές που φτάνουν στα νησιά χαρακτηρίζονται διαχειρίσιμες και υπάρχει χώρος στις δομές φιλοξενίας.
Αναφερόμενος στα ασυνόδευτα ανήλικα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει γίνει αξιοσημείωτη δουλειά για πονεμένες ψυχές που έφτασαν από τραυματισμένες περιοχές και πως είναι αποστολή που έχουμε φέρει εις πέρας και έχουμε εισπράξεις τα εύσημα.
«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο υπουργείο, αλλά στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass