Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2022 11:15

«Χορεύει» τη Σάμο ο Εγκέλαδος
ΣΑΜΟΣ
Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν χθες στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου. Η μεγαλύτερη ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε αισθητή στις 13:24, ενώ δύο λεπτά μετά τις 5 μ.μ. σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είχε προηγηθεί

σεισμός 4,7 βαθμών Ρίχτερ στις 12.56΄το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τους τέσσερις φορείς που συγκροτούν το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι σεισμοί προέρχονταν από απόσταση 280 χλμ. ανατολικά των Αθηνών. Το επίκεντρο των δονήσεων, σχεδόν κοινό και στις δύο δονήσεις, βάθους περί τα 13 χλμ, ήταν στον υποθαλάσσιο χώρο 14-15 χλμ νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου.

Περιπέτεια για εγγονή και γιαγιά σε πηγάδι βάθους 8 μ.
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν γιαγιά και εγγονή στην Κέρκυρα όταν η τετράχρονη μικρούλα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε μέσα στο πηγάδι που είχε ύψος περίπου οχτώ μέτρα και νερό βάθους δύο μέτρων. Από τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ φέρεται πως μόλις η 67χρονη, γιαγιά της μικρής, αντιλήφθηκε το γεγονός βούτηξε, χωρίς δεύτερη σκέψη, στο πηγάδι προκειμένου να σώσει την εγγονούλα της.
Στο σημείο που εξελίχθηκε σε περιοχή της Δασιάς, στην Κεντρική Κέρκυρα, έσπευσε άμεσα μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας που οι άνδρες της χρησιμοποίησαν ειδικά εργαλεία και τρίποδα πηγαδιού προκειμένου να σώσουν εγγονή και γιαγιά. Η όλη επιχείρηση είχε θετική εξέλιξη καθώς κατάφεραν να τις απεγκλωβίσουν σώες και αβλαβείς, ενώ μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για προληπτικό έλεγχο.

«Ανακατεύει την τράπουλα» στον Π.Ι.Σ. ο υπ. Υγείας
ΑΘΗΝΑ
Με δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο βάζουμε τέλος στην τρομακτική υποεκπροσώπηση μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη Βουλή, υποστηρίζοντας τη σχετική διάταξη της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.
Ο υπουργός ανέφερε πως σήμερα στη σύνθεση της γενικής συνέλευσης του ΠΙΣ υπάρχει μια κλιμάκωση των μελών που εκλέγονται, δηλαδή, οι σύλλογοι που έχουν μέχρι πενήντα μέλη εκλέγουν έναν εκπρόσωπο. Μέχρι διακόσια μέλη δύο εκπροσώπους. Μέχρι πεντακόσια τέσσερις εκπροσώπους. Με χίλια μέλη έξι εκπροσώπους. Με δύο χιλιάδες, δέκα εκπροσώπους. Μέχρι τρεις χιλιάδες, δεκαπέντε εκπροσώπους, ενώ για πάνω από τρεις χιλιάδες, για κάθε εκπρόσωπο που είναι να βγει, χρειάζονται χίλιοι εγγεγραμμένοι. Αυτό, είπε ο υπουργός δημιουργεί μια τρομακτική υποεκπροσώπηση των μεγάλων ιατρικών συλλόγων.
Εμείς, εξήγησε ο κ. Πλεύρης, επιλέξαμε μια λύση, η οποία είναι δικαιότερη ως προς την εκπροσώπηση, χωρίς όμως να φτάνει στο απόλυτο αναλογικό πλαίσιο, όπως τέθηκε και από τον ΙΣΑ και τον ΙΣΠ και εισηγούμαστε με την τροπολογία αυτή πως για πάνω από τους τρεις χιλιάδες, ενώ για κάθε έναν εκλέκτορα ήθελε χίλιους εγγεγραμμένους, το όριο να πάει στους διακόσιους εγγεγραμμένους. Οι μικροί σύλλογοι βγάζουν εκπρόσωπο με πενήντα έως διακόσια μέλη, αναλόγως του μεγέθους τους. Έτσι, δεν επηρεάζονται αριθμητικά αυτοί που θα εκλεγούν ως εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο από τους μικρούς σε μέλη Συλλόγους αλλά αυξάνουμε το Σώμα. Έτσι για παράδειγμα ο ΙΣΑ από το 10% δεν θα πάει στο 50% που του αναλογεί, αλλά στο 25%. Αντίστοιχα, η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς ανεβαίνουν και αυτοί οι Σύλλογοι σε ποσοστό όπως και οι σύλλογοι οι οποίοι έχουν άνω των τριών χιλιάδων εγγεγραμμένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass