Προφυλακίστηκε ο 29χρονος Κρητικός

Μετά την απολογία του για το φονικό στα Ανώγεια

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2020 9:53

ΑΘΗΝΑ

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του χθες ο 29χρονος Κρητικός που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη, το περασμένη Σάββατο στα Ανώγεια. Η απολογία του αποδείχθηκε πολύωρη με αποτέλεσμα

να εξέλθει του Δικαστικού Μεγάρου, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Νωρίτερα έξω από το δικαστικό Μέγαρο του Ρεθύμνου, βρέθηκαν αρκετοί συγγενείς του. Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο 29χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη αλλά και τον τραυματισμό του 30χρονου Μανώλη Νταγιαντά οδηγήθηκε στα δικαστήρια Ρεθύμνου, μέσω μιας πόρτας που δε χρησιμοποιείται για να μη γίνει αντιληπτή η μεταφορά του εκεί. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο 29χρονος επέμεινε σε αυτά που είχε ισχυριστεί και προανακριτικά. Ότι δηλαδή είδε τον πατέρα του νεκρό και από πάνω του τον Γιώργο Ξυλούρη με συνέπεια να θολώσει και να αδειάσει το όπλο του στον σχεδόν συνομήλικό του. Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπερασπίσεως του 29χρονου, Διονύσης Βέρρας ανέφερε: «Αυτοί που συμβουλεύουν την οικογένεια Ξυλούρη να παρουσιάσει άλλο όπλο μη εμπλεκόμενο στο περιστατικό παρέχουν κακές υπηρεσίες στις δύο οικογένειες και στην κοινωνία των Ανωγείων. Στον τόπο του εγκλήματος υπάρχουν κάλυκες από δύο όπλα και ειδικά ένα ζεύγος κάλυκα – βολίδας από 9άρι πιστόλι, που προφανώς δεν θα ταυτοποιηθεί με το όπλο που παρέδωσε η άλλη πλευρά. Είναι αδύνατον να σταθεί στη δικαστική διαδικασία ένας τέτοιος ισχυρισμός». Η δεύτερη συνήγορος υπερασπίσεως του 29χρονου, Αλεξάνδρα Σπανάκη, είπε: «Ο εντολέας μου έκανε πραγματική κατάθεση ψυχής κατά την απολογία του». Σύμφωνα με την ίδια, κατά την απολογία του, ανέφερε: «Δεν με νοιάζει για μένα, για τη ζωή μου, για την τύχη μου από δω και πέρα. Έχασα τον άγγελό μου τον αγαπημένο μου πατέρα». Να σημειωθεί ότι την ώρα που έβγαινε από τα δικαστήρια, οι συγγενείς του φώναζαν: «Σ’ αγαπάμε, ο μπαμπάς είναι μαζί σου». Τα «γκριζα» σημεια της δικογραφιας Αντιφάσεις διακρίνονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης με την ανταλλαγή πυροβολισμών στα Ανώγεια της Κρήτης. Ακόμα δεν είναι ευκρινές πώς ξέσπασε ο καβγάς που οδήγησε στην τραγωδία. Ο Μανώλης Καλομοίρης, ο 29χρονος που φέρεται να σκότωσε τον γείτονά του Γιώργο Ξυλούρη, υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι «εγώ δεν είχα καμία διαφορά με τον Γιώργο Ξυλούρη. Ο πατέρας μου είχε διαφορές μαζί του, για κτηματικά θέματα που ο πατέρας μου με διαβεβαίωνε ότι είναι για ασήμαντους λόγους». «Από την εξέταση μαρτύρων συγγενικού περιβάλλοντος των δύο θανόντων προκύπτουν τα εξής: Από το συγγενικό περιβάλλον του Ελευθέριου Καλομοίρη προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό ξεκίνησε από αντιπαράθεση των δύο νεαρότερων εμπλεκομένων και ο Ελευθέριος Καλομοίρης ενεπλάκη στην πορεία, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του από τον Γιώργο Ξυλούρη, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πώς προήλθε ο θάνατος του τελευταίου. Από το συγγενικό περιβάλλον του Γιώργου Ξυλούρη προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό ξεκίνησε ομοίως από αντιπαράθεση του Γιώργου Ξυλούρη με τον Μανώλη Καλομοίρη, που οδήγησε τον πρώτο να οπλιστεί και να επιστρέψει στο σημείο, πλην όμως ο θάνατος και των δύο αντρών αποδίδεται αποκλειστικά στην ένοπλη δράση του Μανώλη Καλομοίρη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass