ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ:

Θέλει να φέρει Χάρβαρντ και Κολούμπια

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 18:02

ΑΘΗΝΑ

Να φέρει στην Ελλάδα πανεπιστήμια όπως το Κολούμπια και το Χάρβαρντ φιλοδοξεί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Την συνεργασία αμερικανικών και ελληνικών πανεπιστημίων θα προωθήσει η υπουργός Παιδείας. Γι αυτό βρίσκεται στην ομάδα των κυβερνητικών στελεχών που πλαισιώνουν τον πρωθυπουργό στις ΗΠΑ. Στο θέμα δίνει ιδιαίτερη σημασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έρχεται νέος νόμος για τα ΑΕΙ μέσα στον Ιανουάριο.

Πιο συγκεκριμένα: Με ένα θέμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό, την ανάπτυξη των σχέσεων των ελληνικών με τα αμερικανικά πανεπιστήμια, θα ασχοληθεί η Νίκη Κεραμέως στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται, ως ένα ένα από τα 6 μέλη της κυβέρνησης που συνοδεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τη πληροφόρηση που έχει καταγραφεί, ο βασικός λόγος που η Νίκη Κεραμέως βρίσκεται στην ομάδα των κυβερνητικών στελεχών που συνοδεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η προετοιμασια της επίσκεψης κλιμακίου αμερικανικών πανεπιστημίων που αναμένεται να γίνει την Άνοιξη, περίπου στο τέλος του Μαρτίου, στην Ελλάδα. Στόχος της επίσκεψης θα είναι η διαμόρφωση συνθηκών συνεργασιας μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ και των ιδρυμάτων πέραν του Ατλαντικού.

Το κλιμάκιο εκπροσώπων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που θα επισκεφθεί την χώρα την άνοιξη αναμένεται να αριθμεί περίπου 15 πανεπιστήμια, αν και είναι νωρίς ακόμη για να έχει καθορισθεί κατάλογος. Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, διαρροές αναφέρουν ότι ενδιαφέρον έχουν δείξει κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους το περίφημο Κολούμπια, το Χάρβαρντ, το Πρίνστον, το Γέηλ, το πανεπιστήμιο Μπράουν όπως και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα γίνουν επισκέψεις σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, με επαφές και συναντήσεις με τις πρυτανικές αρχές και το εκπαιδευτικο προσωπικό. Η Νίκη Κεραμέως – θυμίζουμε- είχε βρεθεί στις ΗΠΑ και τον περασμένο Σεπτέμβριο με το ίδιο αντικείμενο.

Η υπόθεση αυτή φέρεται να απολαμβάνει του προσωπικού ενδιαφέροντος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε ο πρωθυπουργός πολύ συχνά στον δημόσιο λόγο του αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι επίσης γνωστό ότι είχε προτείνει την αλλαγή του άρθρου 16 στη πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης. Προκειμένου να βοηθηθούν οι συνέργειες μεταξύ πανεπιστημίων του εξωτερικού και της χώρας μέσω της ανάπτυξης και του ιδιωτικου τομέα παράλληλα με τον δημόσιο. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι σχέση των εγχώριων ΑΕΙ με μεγάλα ιδρύματα του εξωτερικου θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων αλλά θα συμβάλλει και στις αλλαγές στο εσωτερικό τους που ήδη προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass