ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ:

Εμβάθυνση της συνεργασίας με ΗΠΑ

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 18:00

ΑΘΗΝΑ

"Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε ένα σημαντικό ταξίδι, το οποίο υπογραμμίζει τη σημασία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και φέρνει τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών στο επίκεντρο.

Δεσμούς που βασίζονται στην ιστορική φιλία των δύο λαών, αλλά και στις κοινές αξίες και αρχές που οι δύο χώρες μοιράζονται", δηλώνει αποκλειστικά προς την Greek News (ελληνοαμερικανική εφημερίδα) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

"Οι στρατηγικής σημασίας σχέσεις των δύο χωρών μας διανύουν μία από τις καλύτερες ιστορικά φάσεις τους, με την πολυεπίπεδη συνεργασία μας να ενισχύεται και να διευρύνεται σε μία σειρά θεμάτων. Απτά παραδείγματα της εμβάθυνσης των διμερών μας σχέσεων αποτελούν ο Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ, ο δεύτερος γύρος του οποίου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, η υπογραφή της τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η συμφωνία για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Πολεμικής μας Αεροπορίας με σημαντική ωφέλεια για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία", προσθέτει. Και συνεχίζει: "Παράλληλα, η ψήφιση της νομοθεσίας East Μed Act αλλά και η στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγωγό East Med, που τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφη στην Αθήνα, αποτελούν έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Και οι δύο χώρες έχουν διατυπώσει τη ρητή τους δέσμευση για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της πολυσχιδούς συνεργασίας μας.

Τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας ενσαρκώνει, αλλά και με την παρουσία και τις δράσεις της στηρίζει και διευρύνει, η ελληνική Ομογένεια. Οι Έλληνες ομογενείς συνέβαλλαν διαχρονικά στην ευημερία και την πρόοδο των Ηνωμένων Πολιτειών. Διατήρησαν, όμως, παράλληλα, άρρηκτους τους δεσμούς τους με την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, διαδραματίζουν το ρόλο της γέφυρας ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά και ενός ισχυρού και σημαντικού παράγοντα στήριξης της Ελλάδας. Η πρόσφατα εγκριθείσα παροχή δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού αποτελεί το αυτονόητο βήμα προς την κατεύθυνση έμπρακτης ενίσχυσης των δεσμών της απανταχού Ομογένειας με την πατρίδα μας και υπό το πρίσμα αυτό, προσβλέπουμε στην ακόμη ενεργότερη συμμετοχή των αποδήμων στις σημαντικές αποφάσεις που μας επηρεάζουν όλους".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass