«Το ΥΠΑΙΘΑ ποινικοποιεί συλλογική δράση»

*ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Δ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ *ΣΤΟ 16% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2024 13:11

Στο 16% κυμάνθηκε στον νομό Λάρισας η συμμετοχή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χθεσινή απεργία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρύξει η ΔΟΕ και κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για να επαναπροκηρυχθεί αμέσως μετά από την ΑΔΕΔΥ.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου έχοντας στο πλευρό τους και τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Γονέων και άλλους φορείς και συλλόγους της πόλης, με τον πρόεδρο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαποστόλου να κάνει λόγο για μια πρωτοφανή ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας που έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα και συσπείρωσε ακόμη περισσότερο τους εκπαιδευτικούς. Κατά την ομιλία του ο κ. Παπαποστόλου, αναφέρθηκε στα αιτήματα τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να προχωρά η σχολική χρονιά με εκατοντάδες συμπτύξεις τμημάτων και χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών να παραμένουν ακάλυπτα. Μετά και τη Β’ φάση των προσλήψεων, τα κενά παραμένουν στην Παράλληλη Στήριξη στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, όπου οι προσλήψεις βρίσκονται στο μισό των αναγκών και οι εκπαιδευτικοί μοιράζονται σε δύο ή παραπάνω παιδιά, στο όνομα του «εξορθολογισμού» και της σωστής διαχείρισης. Τα κτίρια είναι ασυντήρητα και χωρίς αντισεισμικούς ελέγχους. Σε αρκετά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας δεν τηρούνται οι κανόνες Πυροπροστασίας θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Επιπλέον, η κυβέρνηση να δίνει τη χαριστική βολή στις σχολικές μονάδες καταργώντας τις σχολικές επιτροπές, οδηγώντας έτσι τα σχολεία στην οικονομική ασφυξία. Απεργούμε για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα τη λεγόμενη «αξιολόγηση». Δριμεία κριτική, άσκησε στην τακτική του ΥΠΑΙΘΑ να ποινικοποιήσει τη συλλογική δράση και τη συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών. «Ο κλάδος μας δίνει σταθερά, με συλλογικότητα μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, αγώνα για να κρατήσει όρθια τα σχολεία. Να σταθεί δίπλα στους μαθητές σε όλα τα επίπεδα τη στιγμή που η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ όχι μόνο δε λύνουν ούτε ένα πρόβλημα, αλλά τους εκπαιδευτικούς που δίνουν την ψυχή τους, που καταθέτουν το μεράκι τους, τους οδηγούν σε πειθαρχικά, γιατί συμμετέχουν στην προκηρυγμένη απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Είναι απαράδεκτο το ΥΠΑΙΘΑ να προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη συλλογική δράση και τη συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών. Όσοι και όσες μορφώνουν και διαπαιδαγωγούν τη νέα γενιά χρειάζονται στήριξη και όχι στοχοποίηση. Απέναντι στον αγώνα μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική-αντιεπιστημονική ατομική αξιολόγηση και στο διαρκώς αναπάντητο αίτημά μας για ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α , έχει επιλέξει την οδό των δικαστηρίων». Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στην απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.             

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Gallery άρθρου

{gallery}372785{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass