Διαμαρτύρονται για συγχωνεύσεις και υπεραριθμίες

*ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2024 13:21

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στελέχη της ΕΛΜΕ Λάρισας, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Μαθητών Λάρισας, ο ΣΕΒΕΠΕΑΘ, μαθητές και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η διαμαρτυρία έγινε έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με κυρίαρχα αιτήματα το σπάσιμο των υπερπληθών τμημάτων, κάλυψη των αναγκών παράλληλη στήριξης, καμία υπεραριθμία και μετακίνηση εκπαιδευτικών.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας καταγράφονται όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας, 72 υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί και πάνω από 50 κενές αίθουσες διδασκαλίας, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν 67 τμήματα μαθητών Δημοτικού και 24 μαθητών Νηπιαγωγείου με μαθητές από 22 μέχρι 25 και μάλιστα σε αίθουσες πολύ μικρές που δεν τηρούν ούτε τους κανόνες ασφαλείας των παιδιών.
«Η λειτουργία υπερπληθών τμημάτων ακόμα και με παιδιά με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που χρειάζονται στήριξη υποβαθμίζει την παιδαγωγική λειτουργία του Δημόσιου σχολείου, καταπατά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο εντείνει την υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών μέσα από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Στόχος τους είναι με απειλές, εκβιασμούς και διώξεις οι εκπαιδευτικοί να υποταχθούν και να πάψουν να αντιστέκονται στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης ως αγαθού που πρέπει να παρέχεται ισότιμα σε όλους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass