Ως το 2027 η παραχώρηση σχολικής στέγης στο στρατόπεδο Σχοινά

*ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2024 14:21

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (του ανταποκριτή μας)
Συνεχίζεται ως το 2027 η δωρεάν παραχώρηση του σχολείου στο στρατόπεδο Σχοινά στον Τύρναβο για τα παιδιά των σεισμόπληκτων σχολικών μονάδων Πλατανουλίων- Δένδρων. Με απάντησή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημερώνει τον Δήμο Τυρνάβου πως θα συνεχίσει την παραχώρηση του σχολείου στο στρατόπεδο Σχοινά στους μαθητές και στις μαθήτριες των Πλατανουλίων- Δέντρων ως ότου η ΔΕΗ ετοιμάσει τα σχολεία στα σεισμόπληκτα χωριά.

Το θέμα που ανησύχησε και προκάλεσε αγωνία στους γονείς των δύο χωριών έληξε μετά την παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Στέλιου Τσικριτσή ο οποίος μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους μετά από συνεχείς επισκέψεις και επαφές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πέτυχαν τη δωρεάν παραχώρηση μέχρι και το 2027.
Η απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, έχει ως εξής: “Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, σας γνωρίζω ότι στο πλαίσιο αρωγής των Ενόπλων Δυνάμεων στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεννόηση με τον Δήμο Τυρνάβου, έχουν συμφωνήσει στη δρομολόγηση των αναγκαίων ενεργειών ώστε το εν λόγω σχολικό συγκρότημα εντός του στρατοπέδου «Σχοινά» να συνεχίσει να παραχωρείται δωρεάν για σχολική χρήση για ακόμη τρεις σχολικές χρονιές, ήτοι μέχρι την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς 2026-2027, ημερομηνία κατά την οποία η ΔΕΗ προβλέπεται να έχει διεκπεραιώσει το έργο της ανέγερσης – επισκευής των σχολικών μονάδων στην τοπική κοινότητα Δένδρων – Πλατανουλίων”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass