«Να λειτουργήσουν άμεσα τα ολοήμερα»

*ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2024 15:11

Με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας ανακοίνωσε πως στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών που καταγγέλλουν υπερπλήρη τμήματα και σημειώνει: «Μόνο στην περιοχή της Λάρισας δημιουργήθηκαν τεχνητά 85 υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και την ίδια στιγμή υπάρχουν 67 τμήματα μαθητών Δημοτικού και 24 μαθητών Νηπιαγωγείου με μαθητές από 22 μέχρι 25 και μάλιστα σε αίθουσες πολύ μικρές που δεν τηρούν ούτε τους κανόνες ασφάλειας των παιδιών» και ζητά: Να καλυφθούν άμεσα με μόνιμες προσλήψεις όλα τα κενά σε γενικό - ειδικό εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό (π.χ. καθαριότητα) στα σχολεία. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Αυξήσεις 20% στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. 15 μαθητές ανά τάξη. Να λειτουργήσουν από την πρώτη μέρα τα Ολοήμερα. Όχι στο νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Να σταματήσουν τώρα οι συγχωνεύσεις.

Κάλυψη της στέγασης των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους για όσους αναγκάζονται να νοικιάσουν εκτός μόνιμης κατοικία. Γενναία κρατική χρηματοδότηση ώστε οι Δήμοι να μπορούν να υλοποιήσουν τη δυνατότητα παροχής δωρεάν σίτισης (π.χ. σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες) και στέγασης σε όλους τους εκπαιδευτικούς. 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ. 300 ευρώ επίδομα στέγασης.
Γενναία κρατική χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων. Διαγραφή χρεών σε ρεύμα και ΔΕΚΟ. Εξασφάλιση αφορολόγητου πετρελαίου και φυσικού αερίου. Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα σχολικά είδη. Επιβολή πλαφόν στις τιμές.
Δωρεάν γεύμα και δεκατιανό σε όλα τα παιδιά. Εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με ευθύνη των Περιφερειών από την πρώτη μέρα των μαθημάτων.
Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Άμεσος ουσιαστικός και ενδελεχής προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων. Επισκευή και συντήρηση των σχολείων. Άμεση έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας, πυρασφάλειας και έλεγχοι του ηλεκρομηχανολογικού εξοπλισμού. Να επαναλειτουργήσει εδώ και τώρα ο Παιδικός Σταθμός της ΔΥΠΑ στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης. Να καταργηθεί η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων.
Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Όχι στο σχολείο των ταξικών διαχωρισμών και των εφήμερων δεξιοτήτων. Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς. Να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά. Λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass