Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα, αγκαλιές και άγχος

*ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2024 13:56

Της Νατάσας Πολυγένη
Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά χθες στον Δήμο Λαρισαίων και τα προαύλια πλημμύρισαν με παιδικές φωνές και χαμόγελα. Η έναρξη έγινε με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλες τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά από τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία, και χθες πρώτη ημέρα, το πρόγραμμα δεν περιελάμβανε μαθήματα αλλά γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς, παραλαβή βιβλίων και σχολικής λίστας.
«Πρωταγωνιστές» ως συνήθως τα πρωτάκια του Δημοτικού που αγχωμένα αλλά και με πολύ ενθουσιασμό συνοδεία των γονιών τους πέρασαν το κατώφλι του μεγάλου σχολείου και έτυχαν θερμής υποδοχής από τους παλιούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος παραβρέθηκε σε τρεις αγιασμούς σχολείων στα 4ο και 37ο Δημοτικά Σχολεία, στο Γυμνάσιο Λύκειο Φαλάνης και στο 12ο Λύκειο Λάρισας. Καλωσορίζοντας τους μαθητές σε σύντομο χαιρετισμό του δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών, των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της σωστής συντήρησης και λειτουργίας των σχολείων μας, αλλά και της προαγωγής δράσεων για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία. «Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με νέο όραμα, νέα όνειρα. Το σχολείο θα είναι πάντοτε πολύτιμος αρωγός στην ανάπτυξη της ελεύθερης σκέψης και της δημοκρατικής συνείδησης. Η προσφερόμενη γνώση, η συνεργατικότητα, ο διάλογος, η κριτική, η ομαδικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, αλλά και στις κοινωνικές διεργασίες, όπως και η δοκιμασία, είναι κύρια συστατικά για τη διαμόρφωση των ανθρώπων που θα πρωταγωνιστήσουν στις κοινωνίες του αύριο» πρόσθεσε.
Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το σχολείο είναι ο τόπος που συνδέει το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον». Στον αγιασμό του 2ου ΓΕΛ βρέθηκαν και ευχήθηκαν στους μαθητές η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη και η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, κ. Μαρία Γαλλιού.
Εν τω μεταξύ χθες πρώτη ημέρα δεν έλειψαν και τα παράπονα σε σχολεία που έγιναν συμπτύξεις τμημάτων και ζητούν το «σπάσιμό» τους. Στο 33ο Νηπιαγωγείο Λάρισας γονείς ανέφεραν ότι πέρα από το μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα θα αντιμετωπίσουν και προβλήματα καθαριότητας, αφού μειώθηκε ο αριθμός των καθαριστριών της σχολικής μονάδας.
ΜΗΝΥΜΑΤΑ
*Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα στο μήνυμά της για την έναρξη της σχολικής χρονιάς απευθυνόμενη σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς ευχήθηκε υπομονή και δύναμη και πρόσθεσε «Μια χρονιά γεμάτη νέες ευκαιρίες, προκλήσεις και στόχους που όλοι μαζί καλούμαστε να κατακτήσουμε. Κάθε σχολική χρονιά αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα, μια ευκαιρία για μάθηση, εξέλιξη και προσωπική ανάπτυξη. Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε ένα ζεστό και υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, τη νέα σχολική χρονιά με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη. Μαζί σχολείο και οικογένεια, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες».
*Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καραγιώργου σημειώνει στο μήνυμα της μεταξύ άλλων «Το σχολείο κατέχει έναν κρίσιμο ρόλο στις σύγχρονες οργανωμένες κοινωνίες, όπου οι αρχές και οι πανανθρώπινες αξίες βάλλονται».
*Μηνύματα για τη νέα σχολική χρονιά απέστειλαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Κέλλας, οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.
*Ο υφυπουργός κ. Χρ. Κέλλας στο μήνυμά του αναφέρθηκε στη στήριξη της δημόσιας παιδείας σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Άλλη μια χρονιά, ξεκινά και οι σχολικές μας μονάδες είναι εγκαίρως έτοιμες, να υποδεχθούν τις μαθήτριες και τους μαθητές μας. Με χιλιάδες προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, εκσυγχρονισμό στον εξοπλισμό των σχολείων, ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού, δομικές αλλαγές στα μαθήματα, βελτιώσεις στις υποδομές, με το Ψηφιακό Σχολείο και το Ψηφιακό Φροντιστήριο να γίνονται πράξη, με την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και το νέο κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, αποδεικνύουμε με τον καλύτερο τρόπο πως ο χώρος της Παιδείας, ο χώρος του Σχολείου, αποτελεί για την κυβέρνησή μας, ύψιστη προτεραιότητα. Γιατί, διαχρονικά, για την παράταξή μας, η στήριξη και ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας, δεν είναι ευχολόγιο, αλλά δέσμευση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass