Αγιασμός με χαμόγελα και συγκίνηση

* ΧΘΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ * Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ * ΣΤ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2024 14:31

Με χαρούμενες παιδικές φωνούλες και γέλια πλημμύρισαν χθες οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της Λάρισας, που άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους στους μικρούς μαθητές και μαθήτριές τους. Συνοδευόμενα από τους γονείς, τα παιδιά πέρασαν το κατώφλι του Παιδικού Σταθμού, που θα γίνει το δεύτερο σπίτι τους για όλη τη χρονιά, προσφέροντάς τους πολύτιμα εφόδια κοινωνικοποίησης και δεξιοτήτων.

Το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών φόρεσε το πιο λαμπρό του χαμόγελο για να υποδεχτεί γονείς και παιδιά χθες πρώτη ημέρα λειτουργίας, η οποία ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό και την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του κάθε Παιδικού Σταθμού για τα παιδιά που ξεκινούν φέτος.
Η συγκίνηση περίσσεψε για μικρούς και μεγάλους, ενώ δεν έλειψαν και τα δάκρυα, αφού ο αποχωρισμός από τη μητρική αγκαλιά είναι σπουδαία υπόθεση. Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος βρέθηκε στον αγιασμό του 27ου Παιδικού Σταθμού Λάρισας, όπου πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα σχολική χρονιά, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με γονείς και να συζητήσει μαζί τους για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και να τους ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη που δείχνουν με την προτίμησή τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μια καινούρια σχολική χρονιά αρχίζει και φέτος, ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης, δημιουργικής απασχόλησης, φιλίας για τους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες. Κύριο και πρώτιστο μέλημά μας ήταν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όλων των οικογενειών, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων». Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επισκευών και συντήρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουν στους γονείς και τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες. «Να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, καθώς και στους γονείς που είναι σήμερα μαζί μας. Θα είμαστε δίπλα τους, σε ό,τι χρειάζονται», είπε. «Είμαστε καθόλα έτοιμοι για μια καλή και δημιουργική χρονιά. Όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί είναι στελεχωμένοι με άρτια επιστημονικά καταρτισμένο, παιδαγωγικό προσωπικό και με τη συνεργασία των γονέων θα πετύχουμε τους παιδαγωγικούς και διδακτικούς μας στόχους, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην ομαλή μετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό στο σχολικό και στη συνέχεια στο κοινωνικό περιβάλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου. Στην τελετή αγιασμού στον 27ο Παιδικό Σταθμό παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας, στελέχη της Υπηρεσίας, προσωπικό του Σταθμού, γονείς και φυσικά οι μικροί μαθητές και μαθήτριες που αποχώρησαν ευτυχισμένοι λαμβάνοντας παγουρίνο και χειροποίητες εικαστικές κατασκευές ως δώρο του Δήμου Λαρισαίων.
ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών είναι από τις 7 π.μ.-4 μ.μ., με ώρα προσέλευσης από 7 π.μ.-9 π.μ. και ώρα αναχώρησης από 13:15 έως 16:00. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει πρόγραμμα προσαρμογής των νέων παιδιών, χωρίς να αποκλείεται η παραμονή τους για όλο το ωράριο μετά από επιθυμία των γονέων, με κανονική σίτιση. Σημειώνεται ότι έως τις 10 Σεπτεμβρίου γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις και ενστάσεις, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά από λίγες ημέρες.                

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass