Στηρίζουν το δικαίωμα στις συλλογικές αποφάσεις

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2024 14:21

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί-μέλη της παράταξης «Αγωνιστική Παρέμβαση» της ΕΛΜΕ Λάρισας, ενάντια στην απαίτηση του Υπουργείου Παιδείας για έγγραφες εξηγήσεις από τη διευθύντρια του 11ου Γυμνασίου Λάρισας, γιατί δήλωσε απεργία – αποχή από τη διαδικασία ατομικής αξιολόγησης.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Παρέμβαση» εκφράζει τη στήριξη στην εκπαιδευτικό και σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η επιλογή αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών και πολιτικών που έχουν ως κυρίαρχο πρόσημο τον αυταρχισμό και τον εκφοβισμό. Αποτελεί μια στοχευμένη προσπάθεια συντριβής κάθε συνδικαλιστικής δράσης και υπονομεύει με τρόπο ανέκκλητο δικαιώματα και ελευθερίες που έχουν κατοχυρωθεί συνταγματικά, αλλά και μέσα από αγώνες δεκαετιών.
Η πρωτόγνωρη στα μεταπολιτευτικά δεδομένα παραπομπή ανθρώπων της εκπαίδευσης για συμμετοχή σε συνδικαλιστική δράση μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά σοβαρό προηγούμενο. Ανοίγει τον δρόμο σε μια βαθιά αντιδραστική και αντιδημοκρατική πολιτική που θα αποτελέσει και το όχημα για τον αποχαρακτηρισμό της εκπαίδευσης ως δημόσιου αγαθού και τον σταδιακό μετασχηματισμό της σε μια κατασκευή που μικρή σχέση πια θα έχει με την παιδαγωγική και διδακτική λειτουργία.
Η δική μας δύναμη και τα δικά μας όπλα είναι ο ανυποχώρητος αγώνας, η αλληλεγγύη και η συσπείρωση γύρω από τα σωματεία. Κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα συναντήσει την αντίδρασή μας. Προκλητική για μία φορά ακόμα η στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας (ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ). Η συγκεκριμένη πλειοψηφία καταψήφισε την ανακοίνωση στήριξης της συναδέλφισσας διευθύντριας του 11ου Γυμνασίου που υλοποιώντας τις αποφάσεις των συλλογικών της οργάνων δεν πήρε μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης, ενώ υπερψήφισε την ακριβώς ίδια ανακοίνωση στήριξης των διωκόμενων συναδέλφων στο Κιλκίς. Ο βήχας και ο… κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν κρύβονται! Η συναδελφισσα, όμως, που έχει κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις γιατί δεν πήρε μέρος στην αξιολόγηση, δε θα είναι μόνη της, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κάποιοι, όμως, σύντομα θα απολογηθούν στον κλάδο για τη στάση τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass