Πολλές οι επιτυχίες στην Αγιά

* ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ * ΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΛΛΕΣ 4 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2024 13:28

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Τέλος στην αγωνία και των υποψήφιων μαθητών και μαθητριών της Αγιάς για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έβαλε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με την προχθεσινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Πολλές οι επιτυχίες για τους αποφοίτους της περιοχής, οι περισσότεροι εκ των οποίων με ανακούφιση έκαναν δεκτά τα αποτελέσματα εισαγωγής στις σχολές της χώρας. Μεγάλη η χαρά για εκείνους που κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και φυσικά μεγάλη η ικανοποίηση και για όσους είδαν να περνούν σε κάποια σχολή δεύτερης προτίμησης. Μεταξύ των επιτυχόντων, ο πρώτος στη βαθμολογία των Πανελλαδικών εξετάσεων από το Γενικό Λύκειο Αγιάς Γιώργος Καραφέριας, που είχε συγκεντρώσει 17.600 μόρια, κατάφερε να εισαχθεί στην Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος, Κωνσταντίνος Παρλάντζας, με 17.340 μόρια, εισήχθη στη Σχολή Πυροσβεστών. Η επιτυχία του κάθε παιδιού έχει τη δική της μεγάλη αξία, αλλά κάποια από αυτά εισήχθησαν και με πολύ καλή σειρά, όπως η Τσιαγγάλη Χριστίνα 4η στην Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) Σώματα, η Φάκα Αναστασία 4η στη Σχολή Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Χίο, η Ζότε Μαριγκλένα 6η στη Σχολή Ψηφιακών Συστημάτων στη Λάρισα, η Ριζούλη Ηλέκτρα 6η στο Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών στον Βόλο, η Σούσα Ματίλντα 7η στο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στη Λάρισα και ο Λάγκας Αναστάσης 19ος στη Σχολή Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη.
Ένα άλλο φετινό αξιοσημείωτο στα αποτελέσματα της Αγιάς είναι το ότι υπάρχουν τέσσερις οικογένειες που χαίρονται διπλά, γιατί δύο παιδιά τους εισήχθησαν ταυτόχρονα σε σχολές, ενώ υπάρχει και μία οικογένεια με τριπλή χαρά, με τρία δηλαδή παιδιά μεταξύ των επιτυχόντων.
Έτσι, λοιπόν, έχουμε τα αδέλφια Γιαννουλέα Μαρία και Γιαννουλέα Νεκτάριο που εισάγονται αντίστοιχα στα Τμήματα Πολιτικής Επιστήμης Κομοτηνής και Εμποροπλοιάρχων Μηχανιώνας, τις αδελφές Χασιώτη Ιωάννα (Κοινωνιολογίας Ρεθύμνου) και Χασιώτη Θωμαή (Κοινωνιολογίας Μυτιλήνης), τα αδέλφια Καραφέρια Αντωνία (Γεωπονίας Άρτας) και Καραφέρια Γιώργο (Μηχανολόγων Μηχανικών στο Α.Π.Θ.), τις αδελφές Ντελή Βασιλική (Οικονομικών Επιστημών στο Α.Π.Θ.) και Ντελή Δήμητρα (Μαιευτική Θεσσαλονίκης), όπως και την περίπτωση τριών επιτυχόντων αδελφών, της Κατερίνας Καρνάβα (Χημείας Ιωαννίνων), της Λυδίας Καρνάβα (Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Βόλου) και του Σταύρου Καρνάβα (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Λάρισας). Τη μεγάλη ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα μάς εξέφρασε η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου, Βικτώρια Δημητρίου, λέγοντας τα εξής: «Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, συγχαίρω τις μαθήτριες και τους μαθητές για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όλοι οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του σχολείου ευχόμαστε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά τους. Καλό ξεκίνημα!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass