Από τη Μελβούρνη στο Μουσείο Τσιτσάνη

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2024 15:20

Από τη μακρινή Μελβούρνη, την πόλη με τον -πιθανώς- τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Ο λόγος για ομάδα Ελλήνων από την αυστραλιανή πόλη, που επισκέπτονται την Ελλάδα και, ανάμεσα στα σημεία ενδιαφέροντος, επέλεξαν το Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.

Μαθητές και μαθήτριες της Σχολής Manasis School of Greek Dance and Culture από τη Μελβούρνη ξεναγήθηκαν χθες στο Μουσείο.
Όπως τόνισε ο υπεύθυνος της Σχολής κ. Δημοσθένης Μανασής (με καταγωγή από τη Μύρινα Καρδίτσας), η Σχολή ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική και το ρεμπέτικο. Έχουν παρουσιάσει 2 κονσέρτα (θεατρική - μουσική παράσταση) αφιερωμένα στο ρεμπέτικο τραγούδι και την ιστορία του, με αναφορά βεβαίως και στον Βασίλη Τσιτσάνη. Οι επισκέπτες επιθυμούν να μεταφέρουν στην Αυστραλία και την εμπειρία τους από το Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, ενώ η έλευσή τους στη χώρα μας τελεί υπό τη στήριξη και την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Τα θέματα που σχετίζονται με το Μουσείο παρουσίασε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής κ. Στέλιος Καραγιώργος, ενώ η ξενάγηση, βάσει της διαδραστικότητας του Μουσείου, γίνεται ακολουθώντας την πορεία των εκθεμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass