«Πιέσεις για αυθαίρετες μετακινήσεις μαθητών από σχολείο σε σχολείο»

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ * «ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΑ ΦΟΙΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ» ΤΟΝΙΖΕΙ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2024 14:10

«Προφορικές αφόρητες πιέσεις, της Διοίκησης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας-ακόμα και υπαλλήλων της υπηρεσίας- προς τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων για αυθαίρετες μετακινήσεις μαθητών από σχολείο σε σχολείο» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας «Κων. Κούμας».

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων «Η Διοίκηση της εκπαίδευσης ζητά από τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, να προχωρήσουν σε μετακινήσεις μαθητών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, γεγονός παράνομο και πρωτοφανές στα εκπαιδευτικά χρονικά.
Οι αυθαίρετες εντολές της Διοίκησης της Εκπαίδευσης Λάρισας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, προκαλούν τεράστια αναστάτωση στους γονείς των μαθητών, ανατρέποντας τον οικογενειακό προγραμματισμό τους. Παράλληλα μεγαλώνει ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις προκαλώντας μεγάλες δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου. Η συρρίκνωση των σχολείων αποτελεί ευθεία βολή στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Επίσης δημιουργούνται τεχνητά πλεονάσματα - υπεραριθμίες εκπαιδευτικών που εξουθενώνονται μετακινούμενοι από σχολείο σε σχολείο, στοχοποιούνται και συκοφαντούνται ως «περίσσευμα».
Ειδικότερα με τη βίαιη μετακίνηση απειλείται η πρόσβαση στην εκπαίδευση της ευάλωτης ομάδας των Ρομά μαθητών μας, αυξάνοντας τη σχολική διαρροή.
Επιτέλους καλούμε τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης Λάρισας να σταματήσει να λειτουργεί με καθαρά λογιστικά κριτήρια και όχι παιδαγωγικά.
Την καλούμε να σταματήσει να ασκεί προφορικές πιέσεις προς τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων για αυθαίρετες μετακινήσεις μαθητών, ενώ παράλληλα καλούμε τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να μην υλοποιήσουν παράνομες προφορικές εντολές.
Ο Σύλλογός μας είναι στο πλευρό των συναδέλφων Διευθυντών και θα παρέχει συνδικαλιστή και νομική κάλυψη. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε παιδιού να φοιτά στο σχολείο της γειτονιάς του. Δε θα δεχτούμε τη συρρίκνωση των σχολείων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass